Publicitat
Política · 12 d'Octubre de 2008. 14:52h.

Unió vol entrar al Govern espanyol

Pelegrí condiciona l'entrada al finançament

Unió vol entrar al Govern espanyol

Josep Maria Pelegrí

El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Maria Pelegrí, ha assegurat que els agradaria formar part de la governabilitat d'Espanya, però l'ha condicionat que el Govern espanyol compleixi l'Estatut en matèria de finançament. En declaracions a Catalunya Informació, el dirigent d'Unió ha assegurat que formar part del Govern espanyol és "un escenari possible", però condicionat al finançament, entre altres mesures econòmiques.

"No em molestaria formar part de la governabilitat de l'Estat, però no es donen les circumstàncies. Tant de bo, m'agradaria, i crec que podria passar, però això voldria dir que Catalunya tindria un nou reconeixement per part de l'Estat que avui no té", ha dit.

Després d'una setmana en què el PSC ha elogiat públicament l'aposta del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, pel "diàleg" i "l'entesa", i en la qual socialistes i democristians s'han reunit formalment per explorar possibles vies d'acord, Pelegrí ha volgut tranquil·litzar els seus socis de Convergència Democràtica perquè no sentin gelosia de Duran.

De fet, des de CDC es va arribar a assegurar que el PSC volia aprofitar aquests contactes amb Unió per provocar discrepàncies entre els dos socis de la federació nacionalista. Pelegrí ha dit que no ha parlat d'aquesta qüestió amb el líder de Convergència i de CiU, Artur Mas, però ha reconegut que "altres persones de Convergència Democràtica es poden haver sentit geloses, marginades o menyspreades".        

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Edgar, St. Cugat, 13/10/2008 - 15:54

Ai que pesats que sou els de Unió. Només us interessa tenir poltrona.

#13 Arnau Estanyol, Sant Boi, 13/10/2008 - 14:13

Digueu-me un, nomes un ministre català al govern espanyol que hagi fet una sola cosa en la que Catalunya hagi sortit beneficiada. I digueu-me en què ens beneficia a tots els CAT d'estar sota l'estat espanyol. La resposta es "cero patatero"

#12 mirlo, Balaguer, 13/10/2008 - 09:09

Aquest d'UNIO son un conyasos

#11 Jacme III, Barchinona, 12/10/2008 - 22:39

UDC VOL TOCAR CALER.

#10 miquel, lleida, 12/10/2008 - 22:23

Pelegrí, home continència, continència, que avui és diumenge i la gent vol fer festa.