Publicitat
Política · 5 d'Agost de 2008. 20:40h.

Unitat en el finançament fins dissabte

El tripartit i CiU convoquen un acte conjunt

Unitat en el finançament fins dissabte

Una reunió entre Antoni Castells i Antoni Fernández Teixidó (CiU)

El Govern català i CiU realitzaran dissabte vinent, 9 d'agost, un acte unitari davant el Govern central, que acusen d'incomplir l'Estatut per no haver arribat a un pacte de finançament autonòmic de caràcter bilateral. Precisament, el 9 d'agost, dia de la reunió, acaba el termini que fixa el text estatutari perquè Generalitat i Executiu central assoleixin un acord sobre el nou sistema de finançament.

La reunió es realitzarà a la conselleria d'Economia del Govern català, que dirigeix el socialista Antoni Castells. Participaran representants de les tres formacions que formen el tripartit (PSC, ERC i ICV) i una delegació de CiU integrada per Francesc Homs, Antoni Castellà i Antoni Fernández Teixidó.

L'acte serà similar al celebrat el passat 21 de juliol, quan representants del Govern català i de CiU van mostrar la seva unitat davant de la proposta que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, va presentar sobre el nou finançament de les autonomies. La intenció és que la reunió no tingui un un caràcter massa oficial, i que serveixi per denunciar la posició del Govern central, que no està disposat a presentar una nova proposta de finançament en els terminis previstos per l'Estatut. Si l'Executiu central realitzés una nova oferta, la reunió podria ser desconvocada.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Kropotkin, Vic, 06/08/2008 - 11:18

Si, en cuestiones de pasta, todos los nazionanistas están extraordinariamente unidos. Vamos, que cuesta mucho despegarlos... ¡Todo por la Patria!

#2 Pep, Terrassa, 06/08/2008 - 10:56

Cagum seu;quina colla de palanganers.

#1 Joaquim, Torrelles, 06/08/2008 - 08:16

A veure si deixen entre tots de perdre el temps. No tocava fer un nou estatut. No tocava revisar les "nostres coses". No son les nostres coses les que grinyolen, sinó les d'ells: la constitució espanyola i la monarquia. Semblem imbècils !