Publicitat
Política · 22 de Juny de 2021. 11:39h.

Units dóna "la benvinguda" als indults

El partit té un acord electoral amb el PSC

Units dóna "la benvinguda" als indults

Units per Avançar ha donat "la benvinguda" als indults i, en un comunicat, ha celebrat que "el conflicte torna, doncs, a la política i al respecte a la legalitat, àmbits d'on no hauria d'haver sortit mai". La formació, a més, creu que "l'èxit d'aquesta mesura dependrà del fet que totes les parts implicades la gestionin de manera responsable".

El partit que lidera Ramon Espadaler recorda que "sempre ha defensat el diàleg com la millor manera d'abordar aquesta qüestió" i per aquesta raó "celebrem que es revifi la Taula de Diàleg entre el Govern d'Espanya i el de la Generalitat de Catalunya, el millor escenari per encarar una negociació i el consens des del respecte a la legalitat i a l'Estat de Dret".

Units referma que aquest diàleg "no només s'ha de desenvolupar entre Catalunya i Espanya, sinó també portes endins". "És imprescindible que es torni a convocar la Taula de Diàleg entre les forces parlamentàries de Catalunya per normalitzar la situació i reforçar un dels valors més importants de la democràcia, la cohesió social", reclama.

La formació, d'altra banda, esperona el Govern espanyol i les forces del Congrés a "endegar el procés de la reforma del Codi Penal pel que fa a la revisió dels delictes de rebel·lió i de sedició" i recorda que "Units ja va presentar el maig de 2018 la proposta de Bases per a un pacte d'Estat Catalunya-Espanya que planteja una delimitació precisa dels tipus de rebel·lió i de sedició contemplats al Codi Penal".

Finalment, lamenten que "hi hagi forces parlamentàries que utilitzin els indults amb intencions partidistes que afavoreixen la radicalització social, dificulten el diàleg polític i social i poden perjudicar la convivència" i insta aquestes forces polítiques a "abandonar la confrontació per la confrontació, contribuir a la cohesió social i sumar-se al diàleg polític en lloc de reforçar la judicialització de la política".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Venanci, Vilassar, 22/06/2021 - 15:31

Tots aquests aduladors de la indigne mesura de gracia seran els primers en lamentar-ho quan els sediciosos començin novament a trencar la convivencia i tornin a les andades. Sense la constant rebequeria tota la banda de farsants que viuen de l'erari no son res, veritables parasits que s'apunten al carro de les prebendes i colocacions daurades

#1 Marcial Heredia, el circo de la tele, 22/06/2021 - 13:30

La antigua Unió fue acogida por Iceta ¿Recuerdan que se presentaron junto al PSC? Además se define como democristiana, de esos que siempre ofrecen la otra mejilla a cambio de nada. Qué fácil es ser independentista con tantos "amigos" atrapados en su laberinto, tan acomplejados mostrándoles sumisión ¿Qué puede salir mal si lo repiten?