Publicitat
Política · 2 de Novembre de 2009. 22:46h.

UPyD compara la Inquisició amb l'Agència Catalana de Consum

La llei obliga a tenir els productes redactats "almenys en català"

UPyD compara la Inquisició amb l'Agència Catalana de Consum

Rosa Díez, en una imatge d'arxiu

UPyD, partit que lidera Rosa Díez, ha criticat en un comunicat l'Agència Catalana del Consum de "repressió" per les multes lingüístiques, afirmant que "el Sant Ofici -en referència a la Inquisició- de l'Agència Catalana del Consum segueix executant les denúncies anònimes i la consegüent repressió als ciutadans".

S'afegeix que "UPyD denúncia aquesta Agència com a braç executor del catalanisme en la repressió, que continua amb les amenaces de sanció abusant de la literalitat de la llei, quan no de la seva interpretació".
 
També diu que "ha tingut coneixement de dues noves sancions al setembre amb els arguments més pelegrins", i destaca que, en la seva opinió, "els catalans bilingües converteixen l'espanyol en llengua pròpia dels catalans que l'assumeixen com a seu".

  "Exigeix aquesta entitat", indica, "que els documents estiguin redactats 'almenys en català', oblidant deliberadament que molts ciutadans espanyols que no parlen català, només tenen el deure constitucional de conèixer l'espanyol, de manera que aquesta hauria de ser la mínima exigència i, en tot cas, totes dues".

I demana que l'agència "retiri les sancions" i "convoca els ciutadans, associacions cíviques i partits que desitgin sumar-se, a una mobilització en defensa dels ciutadans".
 
Advertència de l'Agència Catalana del Consum

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#25 Juan, Barn a, 03/11/2009 - 21:06

Y tienen toda la razón.

#24 Francesc, Barcelona, 03/11/2009 - 17:55

Javier, i vós xerrau es mallorquí? El promocionau? O p'entura sou tant travat com molts de forasters i turistes que no volen sebre res de sa seva histori ni de sa llengua de Mallorca, ni de sa sociedat que vos acull?

#23 Javier, Palma, 03/11/2009 - 16:46

En Cataluña no todos son tan zoquetes como los que escriben por aquí, ¿verdad?

#22 Edgar, Terrassa, 03/11/2009 - 14:34

No lo sabe sra Diez que hay mas de 200 leyes que defienden el castellano y lo imponen delante de 13 que hacen lo mismo con el catalán? Calle esa boquita que no tiene ni p. idea y estará más mona.

#21 albert, Barcelona, 03/11/2009 - 14:32

A la sra. Rosa Diez no li agrada la llei aprovada pel Parlament de Catalunya? Doncs que aconsegueixi vots per tenir una majora i la canvii. PER UN CATALÀ EQUIPARAT AL CASTELLA, JA!!!