Publicitat
Política · 16 de Març de 2009. 15:59h.

UPyD creu que a Catalunya hi ha "repressió"

El PP troba "sectari i injustificat" el veto a la publicitat "a favor de l'ensenyament en castellà"

UPyD creu que a Catalunya hi ha "repressió"

Rosa Díez, presidenta d'UPyD

Tant el Partit Popular (PP) com Unión Progreso y Democracia (UPyD) han criticat la decisió de l'Entitat del Transport de vetar la campanya de publicitat de l'Associació per la Tolerància, en la què aquesta reclamava el dret a escollir la llengua d'escolarització. En un comunicat, "UPyD denúncia l'actual situación de repressió que viu Catalunya per l'exercici de drets tan fonamentals com el de la llibertat d'expressió mitjançant arguments absolutament fal·laços i enrevessats". Segons UPyD, "a Catalunya no es pot estudiar espanyol a l'escola. Amb la decisió d'impedir que es doni publicitat a aquesta greu ilegalitat, l'únic que es busca es evitar que els ciutadans coneguin el seu dret i d'aquesta manera, intentar limitar l'exercici del mateix a través de mètodes de censura de la informació propis de les dictadures més rebutjables".

Per la seva banda, el president del PP a l'ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha dit que "la llibertad d'expressió ho aguanta tot excepte allò que s'expressa sense respecte, i en l'àmbit públic no es pot formular publicitat des de l'atac o en forma de controvèrsies religioses com els busos dels ateos". "No entenem perquè ara la campanya d'escollir l'idioma de l'ensenyament es considera polèmica quan és només informativa".

Fernández Díaz ha afegit que "aquesta campanya pretén informar de la resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, perquè s'inclogui la casella del castellà al costat de la del català, perquè els pares puguin escollir l'idioma que desitgen com a primer ensenyament per a l'educació dels seus fills, d'acord amb la Llei de Política Lingüística".

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#69 Rai, BCN, 17/03/2009 - 13:05

Aixo no ha fet mes que començar. Si no us agrada el catala en tindreu dues tases!

#68 Rai, BCN, 17/03/2009 - 13:01

I si vols que et digui la veritat, Caligula, que parlis d'imposicio del catala quan resulta que els catalanoparlants tenim els drets minoritzats em provoca fastig (alguna cosa s'ha de fer dic jo). Si no t'agrada el catala posa-t'hi fulles xq aixo come

#67 Rai, BCN, 17/03/2009 - 12:58

Sr Caligula,si vosté es pensa que ens fara sentir culpables per parlar una llengua diferent del castella(no tots pero som milions de parlants natius) i volerla defensar ho porta cru. Altra cosa es que als erasmus no sels tracta b pero no es no xl catala

#66 Pere, Lleida, 17/03/2009 - 12:34

La Llei de Política Lingüística de l'any 1998, en ple govern d'Aznar.Llavors el PP no en deia res d'aquesta llei fins i tot Aznar deia que li agradava molt el català i que el parlava en la intimitat.Esta clar governava en minoria i necessitava a CIU.

#65 CALIGULA, BCN, 17/03/2009 - 12:31

3 Para que os hagáis una pequeña idea,cuando pensé en irme a Marsella a estudiar, una francesa de BCN me dijo que a mí no me tratarían de lado pero que los franceses estaban allí hasta arriva de los idiotas nacionalistas (catalanes) y me lo desconsejó.