Publicitat
Política · 26 de Maig de 2009. 12:52h.

UPyD no vol Mossos a Roma

Ho consideren un "menyspreu" i una "ofensa" a la Policía Nacional

UPyD no vol Mossos a Roma

UpyD no vol Mossos

UPyD ha emès un comunicat en el que recorda que "amb motiu de la celebració a Roma de la final de la Lliga de Campions, el Ministeri de l'Interior del Govern d'Espanya ha decidit que l'expedició policial que acompanyarà els seguidors del F.C. Barcelona inclogui un nombre d'agents autonòmics del Cos dels Mossos d´Esquadra que triplica al d'efectius de la Policia Nacional".

"Amb aquesta decisió es relega els especialistes de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de la Policia Nacional, sense justificació tècnica de cap tipus. La Policia Nacional és un cos especialitzat -amb dècades d'experiència- en el control de masses violentes que aprofiten la celebració dels partits de futbol per a dur a terme activitats delictives de tota índole. A més, la Policia Nacional ha impartit classes de formació en aquesta matèria a moltes policies en tot el món i ha rebut el reconeixement i elogi en múltiples esdeveniments internacionals d'aquesta índole", consideren.

UPyD a Catalunya denuncia "una vegada més la vulneració de la legalitat vigent que estableix que una de les competències exercides de manera exclusiva pel Cos Nacional de Policia consisteix en 'elaborar i prestar auxili a les Policies d'altres països, conforme a l'establert en els Tractats o Acords Internacionals".

"D'aquesta manera, el Govern d'Espanya en connivència amb el Govern de la Generalitat està vulnerant el sistema de competències a favor d'un cos de seguretat que no les ostenta, amb menyspreu d’un altre al qual pertanyen. En conseqüència, des d’UPyD  exigim el respecte i estricte compliment de la legalitat, al marge de la feina de rambler de polítics, especialment quan es tracta de qüestions de màxima rellevància com ho són la defensa dels drets i llibertats dels ciutadans", lamenten.

"D'igual manera expressem la nostra solidaritat i suport a la Confederació Espanyola de Policia (CEP), sindicat que representa a 23.000 policies nacionals, per considerar aquesta decisió arbitrària i ofensiva per a aquest cos", conclouen.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 El risas, Barcelona, 29/05/2009 - 13:03

Hug, no me hagas reír, dices que no piensa UPyD en tu bienestar, eso quiere decir que los del tripartito sí lo hacen?, estos sólo piensan en su propio bienestar no el tuyo, por eso cobran más que cualquier político del Estado, entre otras muchas cosas.

#23 Fran, Barcelona, 29/05/2009 - 13:00

Los Mozos de Cuadra son policía política, se les está pagando un alto sueldo sólo por eso, los que detienen terroristas o grandes narcos son la Policía Nacional y la Guardia Civil, los mozos son carteles de publicidad andantes.

#22 el noi, barcelona, 28/05/2009 - 22:42

El CNP tiene toda la razón (y no se le puede negar con aargumentos), las competencias exclusivas con otros estados, ha formado a los mossos en esas competencias y además ha primado el criterio politico por encima de cualquier otro argumento.

#21 Hug, Begur, 27/05/2009 - 12:03

la rao final es que no volen que trascendeixi a l exterior d espanya que catalunya existeix. Cap signe de catalanitat al mon. catalunya no existeix com a nacio ni com a res. Aixo es el que preocupa a UPD. No el nostre benestar

#20 Home, --, 27/05/2009 - 10:11

Si hubiera sido al revés y el CNP hubiera quitado competencias a los Mossos, entonces algunos si verían la noticia importante, si que sabrían quién es UPyD y si que criticarían a los Policías Nacionales.
¿Tenemos dos varas de medir?