Publicitat
Política · 21 de Maig de 2015. 08:13h.

Uriel Bertran: "el president de l'ANC està equivocat"

El dirigent de SI creu un error posposar la declaració unilateral d'independència, tal com demana Jordi Sánchez

Uriel Bertran, secretari general de Solidaritat per la Independència (SI) ha declarat a e-notícies que Jordi Sánchez "està equivocat" respecte a la seva opinió que caldrà ajornar una declaració unilateral del Parlament per arribar a la independència  de Catalunya.

També és "equivocada" , en opinió de Bertran, la posició dels partits unionistes que es presenten a les eleccions. "És un unionisme sapastre que vol vulnerar els drets fonamentals dels catalans i que està condemnat al fracàs al nostre país".

Preguntat per e-notícies sobre la valoració que fa dels partits sobiranistes que es presenten a la campanya,  ha declarat que aquesta no ha estat "gens sobiranista" Segons Bertran, CiU l'ha encarada "volent mostrar el seu caràcter més conservador i més allunyat de l'independentisme,  i amb ERC flirtejant amb donar suport a Ada Colau per tornar al poder".  La seva opinió és que només la candidatura de Millor Barcelona ha estat coherent, "amb un independentisme nítid al servei del poble".
 
Bertran va fer aquestes declaracions en el marc d'una roda de premsa celebrada dins d'un autobús que aquests dies de campanya ha fet un circuit permanent per la ciutat de Girona. Durant la roda de premsa, el vehicle, un típic model britànic de dos pisos, ha tingut alguns problemes en topar diverses vegades amb les capçanes dels arbres de les voreres.  

"Si vas amb solidaritat, sempre hi ha un punt de perill", s’ha afanyat a recordar l'alcaldable per SI a l'Ajuntament de Girona. Un perill que, tal com va declarar després, no li impedirà "millorar substancialment els resultats de les eleccions anteriors".

Uriel Bertran, a la dreta
Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#12 Josep, Barcelona, 21/05/2015 - 15:00

Solidaritat defensa la DUI, sempre i tant la majoria dels representants elegits n'estiguin a favor. Això no passa ara, ja que els partits polítics actuals estan defensant una via negociada (d'altra banda impossible). Per tant, els que no volgueu la DUI voteu CiU i ERC. I si voleu DUI, voteu SI.

#11 SI = Titànic....glup,glup, glup, glup, glup, Taradell, 21/05/2015 - 14:39

Solidaritat, partit residual, marginal, prou de intentar fotre ma a la menjadora....ningú us vol, Catalunya NO us vol, sou extra parlamentaris....ferum....

#10 Carlos Gomez, Bcn, 21/05/2015 - 13:13

Aquest il.luminats son com els nostres mormons. Ells van predicant el seu ideari,la seva religio,la seva fe i es la gent qui s´equivoca per no votar.los, i que no vol ser feliç per molt que ells s´emaptollen en que ho sigiuem ens agradi o no.
Totes les societats han tingut sempre els seus trencapins

#10.1 Carlos, Bcn, 21/05/2015 - 13:38

De Carlos a Carlos, colega... Mira, lo mejor sería que nos permitieran el referendum, votamos i el 50% 1 decide. No te parece lo más lúcido? Fuera descalificaciones de una parte y de la otra. A las urnas. Però claro, si no quieren, pues una DUI y tirando millas...

#9 spanish, madrid, 21/05/2015 - 11:48

todo cuadra descafeinamos el pruses para que mas salga lo menos dañado posible primero hacemos el butifarremdum ...ERC baja CIU sube, luego cambiamos al director de LV.....luego la ANC la descafeinamos para disolverla ais se dejan de perder inversiones....Wolkswagen nunca invertirian si continua

#9.1 Carlos, Bcn, 21/05/2015 - 12:23

Caramba, chico, sí que eres un typical spanish. Sólo el discurso del miedo, y el miedo, y el miedo. Wolkswagen, y todas las demás, van a invertir aquí como en todas partes que les sale rentable. Y tú que lo vas a ver, afortunadamente...

#9.2 Emilio, Europa, 21/05/2015 - 13:10

Carlos, ese discurso de Alicia en el país de las maravillas tipical independentista no es mejor, fuera de la UE y del Euro nadie va a invertir.

#9.3 carlos, Bcn, 21/05/2015 - 13:36

Emilio, discusos hacemos todos, y todos nos podemos equivocar. Pero peor de l0 que estamos ahora, con un estado que no va a la contra económicamente, impossible. Yo soy de Málaga. Pero estoy dispuesto a largarme...

#9.4 hector, bcn, 21/05/2015 - 20:23

Emilio, descrivenos como haria la unionneuropea para impedir que un territorio use el euro?
Y podrias indicarnos tambien bajo qie premisa no nos qierrian en el espacio de libre circulacion y comercio que englova europa, que no la UE aunque tambien esta?

#8 Maria, GIRONA, 21/05/2015 - 11:38

En canvi Solidaritat no estan gens equivocats, per això varen perdre la representació al parlament i ara perdran la poca que tenien municipal.

#8.1 Maria 2, Bcn, 21/05/2015 - 11:54

Maria, dóna a SI els minuts mediàtics que tenen els altres partits i veuràs com tornen. Sovint el preu de la coherència és quedar arrossegats pel remolí dels partits poderosos que actuen amb cinisme.