Publicitat
Política · 29 de Juliol de 2020. 15:35h.

Urkullu desmenteix Puigdemont

El lehendakari assegura que l'expresident "no volia arribar a la DUI"

Urkullu desmenteix Puigdemont

El lehendakari Iñigo Urkullu, que havia sigut mediador entre el Govern de Mariano Rajoy i el Govern de Carles Puigdemont als voltants de l'1-O d'aquell mateix any, ha fet públiques les seves anàlisis i documents sobre l'1-O on assegura, segons informa El Periódico, que l'expresident Carles Puigdemont "no volia arribar a la DUI".

Aquesta afirmació contradiu Carles Puigdemont, que en el llibre "M'explico" detalla un sopar amb el penebista Andoni Ortuzar i Marta Pascal el 8 d'octubre, en la qual, el dirigent basc, li reclama que no es proclami la independència per evitar conseqüències nefastes i donar oportunitat a l'entesa. "No puc desconvocar el ple [de la DUI, del dia 10]. No puc i no vull", li respon.

Urkullu afirma que "a mi el mateix Puigdemont em va sol·licitar ajuda perquè ell no volia procedir amb la DUI". "El 9 d'octubre Puigdemont em diu, amb testimonis, que l'endemà no volia procedir a la DUI al Parlament de Catalunya", apunta el lehendakari en els seus textos personals.

També remarca que "el procés i la deriva de Puigdemont, Junqueras i Artur Mas està situant de manera irresponsable fora del radar l'autèntica qüestió: hi ha una majoria de dos terços àmplia que té com a horitzó un autogovern més profund".

Finalment, Iñigo Urkullu destaca que Carles Puigdemont "planteja condicions il·lògiques al president Rajoy de cara a les sessions plenàries del Parla- ment de Catalunya que s'han de celebrar els dies 26, 27 i 28". "Puigdemont insisteix que no vol procedir a la DUI", reitera.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 29/07/2020 - 22:49

Aixi que aquest altiu exseminarista i adalid del RH negatiu confirma que la fugida de l´embaucatietes no va ser nomes un sobtat atac de covardia d´un pobre pertorbat ?

#8 Santi F., BCN, 29/07/2020 - 20:19

Además de cobarde, Puigdemont ha resultado un tremendo mentiroso.

#6 DUI, Barcelona, 29/07/2020 - 17:00

Entre Urkullu i Puigdemont no hi ha color. El primer un home de cap a peus amb el cap ben amoblat, Puigdemont, un salta-taulells inconscient, posat a dit per Mas que ha causat, al no tenir l'habilitat de donar-li la volta al mitjó i pedregal avall, un greu perjudici a Catalunya

#6.1 Menjamela Grandi, Anapurna, 29/07/2020 - 21:20

Bueno, los recogenueces del PNV tampoco son para tirar cohetes..

#5 Un tal Blázquez, Lekeitio, 29/07/2020 - 16:48

Majo txiko Urkulu es,basko oyes,komo txikos de la gasolina ke Aitá Arzallus dezía.

#4 joan, manresa, 29/07/2020 - 16:35

El Casal..,16,37 h.--Vosté sap mes del que diu..pro al menys no es comporta com aquesta colla de "saltimbaquis ","saltamargues"i "cagamandurries"que envolten la política catalana..Vostè treballa per Euskadi i el seu poble,i sap lo que vol la gent (majoritàriament).Aquí,no,axó es can pixarrellisca.,enten Sr. Urkullu.?No tenim seny,tenim serra