Publicitat
Política · 20 d'Abril de 2014. 17:22h.

Urkullu marca distàncies amb l’aposta de Mas

"Em preocupa que un camí com el català frustri la societat"

Urkullu marca distàncies amb l’aposta de Mas

Una imatge d'arxiu d'Artur Mas amb Iñigo Urkullu

El lehendakari Iñigo Urkullu ha afirmat en una entrevista al diari El Correo que “em preocupa que un camí com el català frustri a la societat", i ha apostat per una “via gradual” per aprofundir en l’autogovern del País Basc.

Urkullu ha defensat la legitimitat de les aspiracions polítiques de Catalunya emmarcades en el procés sobiranista, però ha advertit que cal saber "quin és el grau d'assumpció per part de la majoria de la societat d'aquestes aspiracions i la possibilitat real de portar-les a la pràctica", ha afegit.

En aquest sentit, el lehendakari ha apuntat que la realitat catalana “és molt diferent a la basca”, assegurant que no té enveja de “l’efervescència social” de suport a la demanda sobiranista que es viu a Catalunya.

El cap de l’executiu basc també ha dit que "hi ha temps per al diàleg i l'acord a Catalunya", afegint que “el que passa és que d'un problema polític s'ha generat un problema social". Pel que fa a les reivindicacions nacionals d’Euskadi i Catalunya, Iñigo Urkullu ha assenyalat que “l’Espanya d’una, grande y libre ha quedat enrere".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#28 Cesc, Badalona, 22/04/2014 - 07:36

Els vascos ja ens estan donant pel sac com sempre. No sé que n'hauran tret però aquest cop de ma al discurs de la por segur que no és gratuït.

#27 JoanMarti, Vilaconills, 22/04/2014 - 00:17

Estic fins els nassos dels del PNB, on canvien interessos catalans per diners espanyols

#25 joan, manresa, 21/04/2014 - 12:58

tinu.)la nostra identitat,ni tan sols sobre el nostre dret a l'autodeterminació.Sabem que es mes fácil carregar contra Catalunya que contra Euskadi.No teniu prous picarols.Llegui be el discurs del Lendekari i las declaracions d'altres forças.Veurem quins comentaris fareu.,Stop a la "Sagrada Union

#24 joan, manresa, 21/04/2014 - 12:53

El Casal obre la seva tertulieta desde Morolandina.--Petit comentari i tanquem la paradeta.----Per tots aquells comentaris que voldríen que tot fos diferent i que el País Basc no fos, com es...,; no cal carregar i justificar el vostre mon irreal espanyol contra el Nostre President,ni contra (cont

#23 Ernesto, Vilassar, 21/04/2014 - 12:48

No hay nada más patético que un catalán admirándose en un vasco...

#23.1 JoanMarti, Vilaconills, 22/04/2014 - 00:15

No hi ha res mes patetic que un espanyol reclamant Gibraltar