Publicitat
Política · 12 de Maig de 2014. 15:21h.

Urtasun: "la socialdemocràcia europea fa polítiques de dretes"

El candidat d'ICV-EUiA afirma que "Manuel Valls a França està fent de Zapatero l'any 2010"

Urtasun: "la socialdemocràcia europea fa polítiques de dretes"

Ernest Urtasun

El candidat d'ICV-EUiA a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ha afirmat que "la socialdemocràcia europea fa polítiques de dretes" i ha manifestat que “Manuel Valls a França està fent de Zapatero l'any 2010, no representa una política d'esquerres”. 

El diplomàtic i economista, en declaracions a Els matins de TV3, ha advertit que “el gran risc és seguir com fins ara i que PP i PSOE tornin a pactar i formin una gran coalició que ha blindat l'austeritat” i ha afegit que “si el que es vol és votar esquerra, no s'han de votar els partits que fan polítiques de dretes encara que diguin que són d'esquerres”.

Urtasun ha insistit que en aquestes eleccions és important debatre i pensar com ens enfrontem a la crisi:  “Ara estem amb unes polítiques que fomenten la desigualtat social. En aquestes eleccions, també jutgem les polítiques d'austeritat de CiU, PP i PSOE”. Urtasun ha demanat a l’electorat d'esquerres que “es mobilitzi” perquè “la dreta i l'extrema dreta anirà a votar”.

Finalment, preguntat sobre la seva posició federalista, el candidat ecosocialista ha contestat que “vull la Catalunya que vulguin els catalans. El federalisme no es pot entendre sense l'elecció lliure, ha de ser una decisió presa lliurement pels catalans a les urnes. Espanya viu una gravíssima crisi constitucional, i això obliga a una reforma del pacte del 78 que inclogui el dret a decidir dels catalans”.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 ccc, bcn, 12/05/2014 - 22:40

possats a ser nacionalistes millor, capitalistes q socialistes

#2 Esfúmate, Barcelona, 12/05/2014 - 18:05

Sr. Ta-chun,todo esto que dice está muy bien.Pero como se puede clasificar a un partido que se llama de izquierda inteligente y va de la mano de CiU que está aniquilando la sanidad pública (ha subido en 5% la mortalidad),o con una Camats que hacia arrumacos en el Congreso con Turull???HIPÓCRITA!!!

#1 giordano bruno, tarragona, 12/05/2014 - 17:15

¿Y esto lo dice un nacionalista? de derechas, por definición