Publicitat

Ningú a la Generalitat farà dejuni

El Govern no servirà canapès en els actes que organitzi en suport als quatre líders independentistes en vaga de fam. “No tindrem menjar en els actes que ofereix la Generalitat. Esperem que entengueu aquesta decisió”, ha explicat el president de la Generalitat, qui ha afegit que “vull expressar-los la meva solidaritat i fer notar que no estan sols”.

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha descartat que membres del Govern o alts càrrecs se sumin a la vaga de fam iniciada per Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Així mateix, tampoc la faran cap dels membres de l'executiu de Puigdemont que es troben a Brussel·les.

Artadi ha manifestat que "les persones que fan vaga de fam estan anunciades". "Són els presos polítics, i són el que estan fent", ha afegit i, en aquest sentit, ha recordat que han rebut el "recolzament" de partits i grups parlamentaris.

El Govern ha aprovat aquest dimarts una delclaració institucional per "solidaritzar-se" amb els presos que han iniciat una vaga de fam per denunciar el "bloqueig" del Tribunal Constitucional als seus recursos d'empara.

"El Tribunal Constitucional ha d'actuar com a garant i protector dels drets fonamentals. El dret a un procés sense dilacions indegudes és un dret fonamental", ha expressat la portaveu després del Consell Executiu.

"Ningú no demana cap tracte de favor. Tot el contrari. Demanem que tots els tribunals de justícia de l'Estat actuïn sempre d'acord amb el Conveni Europeu de Drets Humans, que és la seva obligació", ha seguit Artadi llegint la declaració institucional de l'executiu.

"Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull han decidit emprendre una de les formes de protesta més dures, dignes i coratjoses que ofereix la no-violència: una vaga de fam indefinida. Tot el Govern se solidaritza amb els presos polítics en vaga de fam, així com la resta de presos i preses polítics que veuen vulnerats el seu dret de defensa i dret d'empara", ha afirmat.

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#30 Sergi, Barcelona, 05/12/2018 - 14:15

Quin martiri, no menjaran canapes, ni llagosta ni gambas de Palamos, pobrets, com patiran. La comedia ja es una autentica opereta bufa.

#28 LuisAlb, zgz, 05/12/2018 - 14:11

Torra come en la foto de arriba como si no hubiera un mañana. Si come así,. como comerán las bestias a las que él aludía?

#27 botifler1914, Sinitaca, 05/12/2018 - 09:53

Malos tiempos para el catering de Escribá.
Suerte que la "dieta" de los de Convergencia no va a durar mucho.

#26 opinador, Barcelona, 05/12/2018 - 09:31

Pues igual tendrán que alimentarlos por vía anal... Con trozos de turrón de Alicante, del duro, que para eso estamos en estas fechas

#25 Josep, Lleida, 05/12/2018 - 08:33

No ho heu entes be. Faran vaga de fam de lo que per a ells és lo menjar de cada dia, llagosta, llamantol, vedella de nebraska o kobe, pernil....ineric de bellota amb DO off course !!!
Coses d'aquestes, per aixo, quan els hi donen pollastre de la bon area, ho consideren una vaga de fam. Més ho menys com lo de la foto.