Publicitat

La Intersindical endarrereix l’aturada general per coincidir amb la sentència

Vaga política

Talls de carretera, durant la vaga del 3 d'octubre de 2017

La Intersindical CSC ha endarrerit la vaga general prevista per aquest divendres i ajornar-la una setmana, fins el dia 18 d’octubre, davant les especulacions que situen la publicació de la sentència del procés per al proper dilluns, 14 d’octubre.

El sindicat independentista exposa davant el Departament de Trebal motius laborals per convocar una aturada general de caràcter polític. La “derogació de les reformes legislatives de treball i seguretat social”, “un salari mínim de 1.200 euros” o la “recuperació del poder adquisitiu de salaris i pensions”, entre d’altres, són les raons que argumenta la Intersindical.

Foment del Treball considera que l’endarreriment una setmana de la vaga general “evidencia la motivació estrictament política de la convocatòria”. “Obeeix a una lògica política i en cap cas a reivindicacions laborals”, afirma la patronal catalana en un comunicat.

La convocatòria de l’aturada de general, en tot cas, no compte amb el suport dels sindicats majoritaris CCOO i la UGT, amb 20.475 i 19.167 delegats sindicals, respectivament. La Intersindical és una organització minoritària que només suma 321 dels gairebé 50.000 representants que hi ha a Catalunya.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 gurguri, Barcelona , 07/10/2019 - 20:48

Porque se permite a un falso sindicato fascista muy util al indpendentismo pueda parar un pais.