Publicitat

La La Fundació Catalunya Oberta ha patit dos escàndols en un mes entre l'espionatge de Oliver i la detenció de Prenafeta

Vaja fundació

Prenafeta, a l'esquerra, en un acte de la fundació Catalunya Oberta, el juny de 2008, demanant el nom de Winston Churchill per un carrer de Barcelona

Dos dels detinguts en l'operació Pretòria, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, figuren al patronat de la fundació Catalunya Oberta, un think tank proper a Convergència Democràtica de Catalunya, d'ideologia liberal, i en la creació del qual va tenir un paper destacat Prenafeta.

La fundació va néixer el 2001, davant l'eventualitat que CiU pogués perdre les pròximes eleccions catalanes de 2003. Finalment, CiU va guanyar, però la creació del primer tripartit va deixar la formació nacionalista a l'oposició.

Catalunya Oberta s'havia creat precisament com una plataforma de suport a CiU si els nacionalistes perdien la Generalitat. Des d'aquesta plataforma, incidiria sobre el futur del catalanisme, amb una especial atenció a la relació entre aquest enfocament i la ideologia neoliberal.

En aquesta plataforma es s'agrupen ex dirigents de CDC i professionals, intel·lectuals i empresaris propers a aquest partit, encara que no exclusivament. Recentment, la fundació ha creat un diari digital per difondre informació relacionada amb la mateixa. Aquest diari no dóna cap informació sobre la detenció de Prenafeta, vicepresident de la fundació, ni de Alavedra, membre del patronat.

El president d'honor de la fundació és l'ex conseller Joan Guitart, i el president, Joaquim Tosas. Lluís Prenafeta és vicepresident, i Macià Alavedra, membre del patronat, en el qual també figura Joan Oliver, el director general del FC Barcelona, que va protagonitzar recentment una polèmica per la investigació realitzada sobre vicepresidents del club.

Al patronat de Catalunya Oberta estan així mateix Arcadi Calzada, Xavier Sala i Martín, Vicent Sanchis, Alfons López Tena, Viceç Villatoro, Lluís Oliva o Francesc Puigpelat, que dirigeix el diari digital de la fundació.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Aleix, Bcn, 28/10/2009 - 19:00

Winston Churchill
La persona que no va moure un dit per ajudar els barcelonins mentre eren massacrats per l'aviació italiana i que quan era jove es va estrenar reprimint els independentistes irlandesos.

#20 Jaume, Sitges, 28/10/2009 - 12:22

Salvador Sostres, Joan Oliver, l'Alavedra, el
Prenafeta i el pallasso Micolor de regal. El Darth Vader s'hi trobaria ben a gust entre tots aquestes personatgets sinistres.

#19 Pau, Barcelona, 28/10/2009 - 11:16

Quin patronat, quina colla de poca-soltes (per no dit gilipolles, seguint els suggeriments de Jordi Pujol): Prenafeta,Alavedra, Oliver...el Tena també? aiaiaiaiaiai que pot passar si estiren massa el fil? Quin pais

#18 Francesc, Barcelona, 28/10/2009 - 10:47

Per a la Verdad, de quin nacionalisme parles? O és que vostè no és nacionalista?

#17 Francesc, Barcelona, 28/10/2009 - 10:44

Gispert, jo faig comentaris semblants a e-noticies sobre aspectes bàsics de normativa que haurien de tenir més que assumits. Al capdavall, acabarà per restar-los credibilitat professional. Un reporter ha de dominar la llengua en què escriu.