Publicitat
Política · 1 de Maig de 2021. 13:54h.

Valentí Puig lamenta que "la societat catalana sigui tan poruga"

L'escriptor troba a faltar un "centredreta constitucionalista"

Valentí Puig lamenta que "la societat catalana sigui tan poruga"

L'escriptor i periodista Valentí Puig ha criticat que no hi hagi un centredreta constitucionalista a Catalunya i que alguns sectors socials no hagin donat suport a una candidatura conjunta constitucionalista com es va fer a Navarra. Puig, en una entrevista aquest dissabte a la cadena COPE, ha lamentat que "la societat catalana sigui tan poruga" i ha manifestat que falta lideratge en aquest espai polític.

"El centredreta català està sense nord, pràcticament no existeix, falta un líder i uns sectors socials que donin suport al projecte, tal com va passar a Navarra" ha apuntat l'escriptor, que ha considerat que a Catalunya "no existeix un centredreta constitucionalista i tampoc hi ha una veu que el lideri".

L'autor assegura que veu difícil a Catalunya un projecte que aglutini el constitucionalisme de centredreta com Navarra Suma, "perquè falta un eix com UPN". En aquest sentit, Valentí Puig ha lamentat també que "la societat catalana sigui tan poruga, especialment els poders econòmics que no volen arriscar-se". "Per això estaven tan feliços amb el model de Jordi Pujol", ha sentenciat.

Valentí Puig ha assenyalat en l'entrevista que el PP de Catalunya ha tingut uns mals resultats i ha considerat la desorientació del centredreta català "un problema de gran dimensió" vistos els darrers resultats electorals a Catalunya del PP i Ciutadans."Caldrà tenir molta imaginació i molta voluntat de sumar per unir el centredreta català", ha assegurat.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Ojotuerto, Calafell.TAB, 02/05/2021 - 11:15

Subvenciones y mucho gasto público. Dónde se pueden ganar 70.000 al año mínimo en la Administració Catalana. Impuestos los más altos de los demás territorios que compiten. Agotados ya los capitales hereus del exclavisme. Quedá la negociació con el Estado. Esa es la hoja de ruta. Explotar a la población ajena al Partido, ajena a la Nació.

#8 Marcial Heredia, mercadillos, 01/05/2021 - 21:02

¿Centroderecha en cataluña? no queda gente de derechas, hay más marxistas que en la URSS del PCUS. Los fascistas están en madrid, sabe? Y las empresas pues, o van allí silenciosamente o felices se abrazan al suicidio económico.

#6 Ramon, Barcelona, 01/05/2021 - 17:34

Té més raó que un sant ... aquest és un dels intel·lectuals més potents i clarividents que tenim per aqui.

#5 Marti, Manresa, 01/05/2021 - 15:47

Les consequencies del "seny i la rauxa" es fan notar en la historia d'aquest territori. Amb uns colectius més propensos a deixar-se enganyar pel farsant de torn i que marginen els lideratges de nivell i de pensament. Actualment ningú amb dos dits de front vol baixar a l'arena per lluitar contra els mediocres que dominen l'escena politica.

#5.1 Alien, Saturn, 02/05/2021 - 00:48

Exacte. La vida és massa curta com per perdre-la amb aquesta colla d'ordinaris i saltimbanquis de la política. Hi ha mil coses molt més interessants a fer. S'està molt més bé a casa llegint un llibre i regant les plantes en lloc de frustrar-te a intentar fer alguna cosa amb tots aquests capsigranys.

#4 Fran BCN, Bcn, 01/05/2021 - 15:22

Realment falta un centredreta legalista i.catalanista....no tot ho.pot acaparar els indepes....

#4.1 Chris, Lérida (RIP Cataluña), 01/05/2021 - 22:27

L'independentisme ha pres la decisió de trobar-se còmode en els extrems,per molt que vulguin distorsionar elements clau d'interès partidista de l'ultranacionalisme-i d'interès de la seva butxaca també,que n'hi ha qui han enfocat la seva carrera a viure d'això sistemàticament