Publicitat
Política · 6 de Febrer de 2023. 14:37h.

Valents proposa desallotjaments exprés

També una unitat antiokupes a la Guàrdia Urbana

Valents proposa desallotjaments exprés

La presidenta del grup municipal de Valents a l'Ajuntament de Barcelona i candidata a l'alcaldia en les municipals, Eva Parera, ha proposat desallotjaments exprés i crear una unitat especialitzada antiokupes a la Guàrdia Urbana si aconsegueixen arribar al govern municipal després de les eleccions.

La líder de Valents ha dit que la ciutat fa dotze anys que té "alcaldes còmplices amb els okupes", en al·lusió directa a l'exalcalde Xavier Trias i a l'actual primera edil Ada Colau. A més, segons les dades de la formació, Barcelona ha registrat durant els darrers set anys un augment de les okupacions il·legals del 114%, mentre que a Madrid s'han reduït un 21%.

Parera, en roda de premsa davant la casa okupada 'La Ruïna', ubicada en la Plaza Bonanova; ha insistit que s'ha de posar fi a aquesta pràctica: "Hem de fer fora els okupes en 24 hores des que hi ha una denúncia" com "estan fent a altres ciutats d'Europa". "Mentre a Europa els okupes acaben a comissaria o afrontant multes econòmiques elevades, aquí reben ajudes públiques", ha lamentat.

L'alcaldable de Valents ha defensat crear una unitat especialitzada a la Guàrdia Urbana en aquesta matèria, que treballi amb la seva homòloga als Mossos d'Esquadra. "Només així, estant del costat de la policia, i no al costat dels delinqüents, és com es lluita contra una xacra que està envaint la ciutat de Barcelona", ha defensat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#3 Daniel , Barcelona , 06/02/2023 - 17:15

Son una "cracks" aquests de Valents.
Dels 8 que surten a la foto, 6 tenen càrrec i sou de l'Ajuntament Barcelona: en primer pla, Marilén Barceló, Parera, el senyor de cavell blanc. Darrera, Guivernau, (el de ulleres al costat de Guivernau) i el friki de Miguel Martínez.
Comenceu a enviar cv's a partir del 29 de maig

#2 Spain is different, Barcelona, 06/02/2023 - 16:45

En qualsevol pais democràtic occidental els fan fora en 24 o 48 hores i pagar la festa, pero Espanya i Catalunya, a primera fila, és més que mai un pais de pandereta i castanyoles en mans de pijo-progres, bildus, indes....

#1 Atahualpa Yupanqui , zaaaamba de mi esperanza, 06/02/2023 - 15:24

2 personas muertas de frio en la calle en BCN la semana pasada. Menudo ojo político tienen estos de Valents.

#1.1 Silvia, Algún lugar, 06/02/2023 - 16:02

Están hablando de okupas, que suelen ser sinvergüenzas que no están en pobreza, no de sintechos, que son los verdaderos pobres y que no se dedican a usurpar casas con todo el papo como los otros.

#1.2 Atahualpa Yupanqui , zaaaamba de mi esperanza, 06/02/2023 - 16:53

El problema es el mismo, la vivienda. Algo del que ningún ayuntamiento democrático (ni Generalitat) se ha ocupado. Con especial inquina al PSC y a CiU.
Primero, solucionar el problema de la vivienda (llámeme comunista si quiere), luego castigar al que ocupa.
No puede ser que en pleno siglo XXI mueran personas de frio en la calle.

#1.3 Protágoras, bcn. España, 06/02/2023 - 18:07

Nadie puede tomarse la justicia por su manos, ni podemos legitimar que se asalten los supermercados ni se ocupen nuestras casas. Pagamos impuestos y mantenemos políticos para que estos con nuestros impuestos resuelvan las situaciones dramáticas de comida y techo.