Política · 23 de Maig de 2021. 18:14h.

Valls denuncia la "covardia" de les elits catalanes

L'exprimer ministre francès lamenta que "només parlen de si mateixes"

Valls denuncia la "covardia" de les elits catalanes

Manuel Valls amb l'exdiputat del PSC Joan Ferran en una foto d'arxiu

L'exprimer ministre francès i regidor de l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, ha denunciat "la covardia" de les elits catalanes, les quals ha considerat que estan en una "imbatible decadència" com a resultat del pujolisme.

Valls ha afirmat que "les elits catalanes només parlen de si mateixes" i ha lamentat que a Catalunya "tot funciona per gremis i corporacions". El regidor de l'Ajuntament de Barcelona, en una entrevista a El Mundo publicada aquest diumenge, ha contraposat les elits catalanes amb les franceses, apuntant que "les elits franceses encara tenen la pretensió de parlar-li al món" i que "el gruix intel·lectual tampoc pot comparar-se al francès".

"La imbatible decadència. 'Les elits catalanes!: Giró, Laporta, Mediapro. El resultat del pujolisme, del procés i de la covardia" ha manifestat Valls, que ha destacat algunes de les diferències entre les elits catalanes i franceses.

"Una, tècnica: les elits franceses es barregen. Un sopar a París és una barreja d'intel·lectuals, empresaris, esportistes, periodistes. Parles de tot. Aquí no. Aquí tot funciona per gremis i corporacions" ha lamentat el regidor a l'Ajuntament de Barcelona.

"Aquí es dóna la més perfecta confirmació de la definició marxista de la burgesia: només li interessa el seu interès. Les elits franceses encara tenen la pretensió de parlar-li al món. Aquí només es parlen a si mateixes. I, naturalment, com Catalunya va cap avall ells van cap avall amb ella" ha dit.

El president del grup municipal de BCN pel Canvi ha anunciat també que "en breu" farà pública la seva renúncia a la seva acta de regidor a l'Ajuntament de Barcelona. "La meva etapa de regidor s'ha acabat. En breu faré pública la meva renúncia" ha assegurat en l'entrevista.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#10 Ni p....cas com a França, Chez Titole, 24/05/2021 - 15:06

Aquest figura que sembla un extra de Cine de Barrio, ni p....cas. Critica la burgesía com si ell no s'haguès maridat amb una Sra que te més calers que el banc de les Illes Caiman. A França ja li deien >"Le petit dicatateur catalan" i en fotía una de freda i una de calenta. Ara vol tornar a la Ferance a ver que pot arramblar.

#9 manu, dijon france, 24/05/2021 - 12:41

Conocí a Walls como primer ministro en Francia. No me gustaba, por el contrario lo que dice de las llamadas élites catalanas Tiene razón No representa a los catalanes estos sólo una clase de la burguesía pujolista catalana que se hizo rico en la época de las ventas de esclavos y sus descendientes quieren su parte del dinero

#8 recordad 6 y 7 de septiembre , Barcelona is not Cataluñistan , 24/05/2021 - 10:47

Llamar élites a los que simplemente se dedican a enriquecerse con nuestros bolsillos es de una generosidad excesiva

#7 Telamarinera , Vng, 24/05/2021 - 10:08

En política no ha triunfado; pero sus verdades espero que a la burguesía le hagan despertar.
Yo ya soy burgués catalán: he vendido las empresas, vivo de alquileres, del fondo de pensiones y jubilación que me pagan los españoles. Ahora, para ser completo ,tengo que hacerme indepe; dudo si del PDCAT, de JuntaxCat.. o de la coherente CUP.

#6 Menjamela Grandi, Anapurna, 24/05/2021 - 07:11

Y no solo eso. Por culpa de las así llamadas "elites" vascas y catalanas España lleva ensimismada desde hace más de un siglo. Las egoístas garrapatas localistas solo miran por ellas.