Política · 28 de Juliol de 2018. 17:35h.

Valtonyc, 'convidat estrella' de la República catalana

El raper mallorquí participa en l'acte de benvinguda a Puigdemont

Valtonyc, 'convidat estrella' de la República catalana

Valtonyc durant la seva intervenció

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut com a 'Valtonyc', ha intervingut durant l'acte de benvinguda a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a la Casa de la República, a Waterloo.

Valtonyc ha acusat l'Estat de ser "una dictadura" durant la seva breu intervenció des de la balconada de la casa. "L'Estat espanyol sembla una dictadura com Turquia, i és el que és, una dictadura" ha denunciat, recalcant que el Govern espanyol "està cara al sol".

El raper mallorquí ha volgut mostrar la seva solidaritat pels "2.000 afectats per la llei mordassa" i ha lamentat que els exconsellers "no poden tornar, però personatges com Billy el niño sí que poden passejar després d'haver torturat persones".

El cantant també ha criticat que "apugin el sou a la policia després d'haver apallissat unes persones per defensar la democràcia a Catalunya" i ha acusat la justícia espanyola d'estar polititzada i de "perseguir la dissidència".

El músic havia de complir els tres anys i mig de presó al ser condemnat pel Tribunal Suprem per injúries a la Corona, un delicte d'amenaces i enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes per les lletres d'alguns dels seus temes musicals.

La condemna va ser per algunes de les cançons de l'artista, que donaven suport i lloança a les organitzacions terroristes GRAPO, ETA, i a alguns dels seus membres, així com contra el Rei i els seus familiars, i contra el president del Cercle Balear, Jorge Campos, contra qui es van dirigir les amenaces. Valtonyc va marxar d'Espanya per evitar el seu ingrés a presó el passat mes de maig.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#66 Noel Reyes Guzmán, México, 10/02/2021 - 14:03

Dudo mucho que publiquen mi apoyo incondicional a Valtonyc, por sus ideales y congruencia en las aspiraciones en el derecho a la independencia Catalana de la rancia monarquía española evasora de impuestos , lucradora con el poder y predadora de la naturaleza, pues los mass media los controla PRISA .Vivan La República y Lázaro Cárdenas.

#65 Carmen, Badalona, 30/07/2018 - 12:03

Vaya plasta.

#64 Capit@n España, The broquil is over, 30/07/2018 - 09:58

El Gintonic este disimula su mediocridad artística con la militancia separatista, como tantas otras garrapatas culturetas.

#63 Tabarnés puro, Barcino, 30/07/2018 - 09:53

Admirable: Todo el intelecto reunido en ese balcón cabe en un floppy disc.

#62 Agustin, Barcelona, 30/07/2018 - 08:49

Con este tipo de "estrellas invitadas" el prusés se va a pegar un tortazo que si que van a ver las estrellas. Más bajo ya no se puede caer.