Publicitat
Política · 17 de Maig de 2022. 09:59h.

Valtònyc se salva

El Tribunal d’Apel·lació rebutja extradir-lo a Espanya

Valtònyc se salva

El Tribunal d'Apel·lació de Gant (Bèlgica) ha decidit no extradir a Espanya el raper Josep Miquel Arenas, àlies Valtònyc, segons ha explicat el seu advocat Gonzalo Boye. No obstant això, la sentència es pot recórrer davant del Tribunal de Cassació de Bèlgica. La justícia espanyola reclamava l'extradició de Valtònyc per un delicte d'injúries a la Corona.

Valtònyc ha valorat la notícia i ha dit que vol "seguir fent militància política, però també començar a viure”. "Vaig decidir venir aquí per un tema de drets fonamentals i al final, així ha estat”, ha assenyalat.

“He defensat la llibertat d'expressió el màxim que he pogut, des dels 18 anys, i ara tinc ganes de començar a viure. No és moment de fer política, és moment de reivindicar que tothom que ha patit l'Estat espanyol el deixi de patir”, ha afegit.

"La gran por d'un exiliat és que t'oblidin", ha recordat Valtònyc a l'hora d'agrair el suport i el seguiment que ha rebut durant aquests quatre anys. Al desembre, aquest tribunal ja va rebutjar l'extradició.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#25 Logicademocratica, Badalona, 18/05/2022 - 22:47

Un altra fracàs de la justicia espanyola !! . Jo no vull marxar d’Espanya, m’ho passo molt bé veient com fan el ridícul !!

#24 Kropotkin, Bic, 18/05/2022 - 08:54

Felicidades a Belgica. Ya se pueden quedar a Valtonyc para siempre. Ya sabemos queBélgica tiene una gran demanda de raperos de calidad. Mucha suerte al gran pais belga. Jua, jua, jua,...

#23 JORDI, SANTA COLOMA DE GRAMENET, 17/05/2022 - 22:19

UNA BONA NOTICIA. LA GENT PROVOCADORA COM ELL FORA D ´AQUI. GRACIES BELGICA !!!!!!!

#22 Luigi., Barcino, 17/05/2022 - 16:46

Hoy se juzgaba la aplicación parcial de la euroorden,por el delito de injurias, que implicaba la menor de las condenas. De haberse concedido,hubiese podido regresar a España,sin ir a la cárcel.Ya puede estar contento. ja ja ja.

#21 Manu, Baleares, 17/05/2022 - 15:32

¡Mejor! aquí nos habría salido más caro, se le habría recibido en hedor de multitudes y ya tendría un indulto y una paga preparados.