Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2017. 20:31h.

"Vam traslladar l'empresa a Madrid per la inseguretat jurídica"

Marta Plana, empresària: “El procés tindrà conseqüències econòmiques en el nostre futur més immediat”

"Vam traslladar l'empresa a Madrid per la inseguretat jurídica"

Marta Plana (foto: Digital Origin)

Me’n recordo: l’empresària Marta Plana va ser de les primeres de marxar cap a Madrid amb la seva companyia. Llavors la decisió va causar rebombori. Sobretot perquè havia estat també candidata d’Unió a les eleccions del 2015. Però la veritat és que, amb el procés, més de 2.600 han canviat de seu social.

- Me´n recordo: la seva empresa va ser la primera en marxar a Madrid. Era el 2015.

Sí, en efecte, Digital Origin va ser de les primeres companyies a traslladar la seu de Barcelona a Madrid (crec que la primera!). Ho vam fer el 2015, quan vam notar inestabilitat política, radicalització per part de certs partits polítics i la perspectiva d’inseguretat jurídica que amenaçava la nostre empresa i potencials inversions.

- Vostè va ser candidata d’Unió a les eleccions del 27-S del 2015. Si em permet, un dels fitxatges estrella juntament amb el fiscal Martín Rodríguez Sol. Li devien dir de tot.

Va ser una etapa molt interessant, necessària en aquell moment. Sí, vaig haver de patir molts comentaris reaccionaris, però vaig entendre que era un moment de compromís i vocació davant de la situació i vaig decidir alçar la veu i formar part de la llista d’Unió en les últimes eleccions al Parlament de Catalunya.

- Recordo una ‘enganxada’ seva durant un acte al Cercle d’Economia.

No vull pensar que fos una enganxada… Va ser més una discrepància d’opinions i intercanvi d’impressions amb el llavors conseller Francesc Homs…

- Va marxar per la “inestabilitat política”?

Vam traslladar la seu a Madrid per la inseguretat jurídica que comportava el procés a Catalunya, i als nostres inversors que volen evidentment seguretat econòmica, i estabilitat.

- S’ho veia venir?

Com a startup, vam prendre decisions ràpides, de seguida que vam entendre que s’apropaven moments d’incertesa: es parlava d’intervencions als Consells d’Administració i de poca seguretat jurídica, i aquesta situació disgustava enormement els nostres inversors estrangers.

- Les 2.600 empreses que han marxat tornaran?

Jo no puc saber què faran aquells que han marxat. Nosaltres treballem per créixer i per desenvolupar el nostre negoci i, naturalment, ho hem de fer en un entorn estable i de seguretat jurídica.

- Se’n penedeix de la seva incursió a la política malgrat no reeixir?

Al contrari: va ser una experiència molt enriquidora i necessària en aquell moment. Ho tornaria a fer.

- Com es veu el procés des de Madrid, més concretament des dels cercles empresarials de Madrid.

Des de Madrid es veu amb preocupació perquè vivim un moment amb moltes oportunitats, com per exemple la de l’Agència Europea del Medicament, i ara, malauradament, a Catalunya estem immersos en un conflicte polític i de fractura social que sens dubte tindrà conseqüències econòmiques en el nostre futur més immediat.

- No sé si això té solució: les enquestes auguren que l’independentisme tornarà a guanyar. Sembla que tornarem a començar.

L’important ara és fomentar la participació de tothom en aquesta convocatòria del 21D tan fonamental per al nostre futur i revertir la fractura social que ha desencadenat el procés.

- El procés ha esborrat el mapa ideològic: no hi ha cap opció a Catalunya que pugui defensar el centre-dreta amb possibilitats.

Són moments d’oportunitat i el centre tornarà a organitzar-se i a tirar endavant. Potser ara no és el moment, però es tracta d’una opció política imprescindible a Catalunya. /Una entrevista de Xavier Rius.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Jordi, Barcelona, 05/12/2017 - 18:11

Si fos per això la podria portar a Andalusia però els impostos serien els mateixos.no cola .heu anat a Madrit per què els impostos són molts més baixos

#11 Ram, Terrassa , 04/12/2017 - 09:23

Las empresas necesitan un clima de estabilidad y seguridad constantes, con los independentistas armando follones y despreciando el marco institucional, aunque no gobiernen en Catalunya, las empresas siempre van a tener esa espada de Damocles sobre sus cabezas, y prefieren poner tierra de por medio...las que se fueron no volverán, o pocas lo harán.

#9 Pepon, Bcn, 03/12/2017 - 21:28

El nacionalismo siempre acaba hundiendo a sus naciones.

#8 Rodejet, Barcelona, 03/12/2017 - 19:27

Aquesta bona dona se'n va anar pels inconvenients d'una Catalunya espanyola. Efectivament si continuem formant part d'Espanya marxaran milers d'empreses cap a una ciutat com Madrid que fa tots els possibles per intentar semblar cada cop més París. Això ja fa molts anys que ho denuncia Germà Bel

#8.1 Pepon, Bcn, 03/12/2017 - 21:27

Germa Bel, el que del ministerio de industria pasó al consejo de administración de Endesa...menudos personajes tan éticos ellos

#7 Sr Pepito , Lerida , 03/12/2017 - 17:06

Pero que más da que nos vallamos todos a la ruina ,viviremos del maná,lo importante es dar satisfacción al sentimiento de odio contra los españoles,si hace falta comeremos sopa de piedras.Visca la República butifarrera!!!