Publicitat
Política · 21 de Març de 2019. 23:05h.

Van den Eynde posa una guàrdia civil en dificultats

La caporal recorre al “no ho sé” en diverses preguntes

L'advocat Andreu Van den Eynde, que defensa els exconsellers Oriol Junqueras i Raül Romeva, ha posat en dificultats una caporal de la Guàrdia Civil que ha declarat aquest dijous al judici de l'1-O. A preguntes concretes de la defensa, l'agent ha contestat amb un “no ho sé”.

Van den Eynde li ha preguntat si sap que el mosso d'esquadra que va parlar amb els veïns de Sant Martí de Sesgueioles (Anoia) li va dir a l'operatiu de la Guàrdia Civil que “perquè vostès els entenguin bé van a parlar en espanyol a la gent”. “No sento la conversa”, li ha contestat.

“Sap vostè per què en el vídeo que vostès aporten al tribunal s'ha tret l'àudio d'aquesta escena?”, ha continuat l'advocat de Junqueras i Romeva. La resposta de la caporal ha estat que “no ho sé”. També ha assegurat desconèixer si “el mosso diu a la gent que marxi o si no la Guàrdia Civil farà el que cregui convenient”.

“Què vol dir punxades?”, ha interrogat el defensor.” "No sé a què es refereix aquesta conversa”, ha respost la testimoni. “Va quedar gravat a les càmeres un àudio d'un company seu que deia ‘ficava la porra a dins com si no hi hagués un demà’. Això té alguna cosa a veure amb les punxades?”, ha demanat Van den Eynde, però la guàrdia civil ha reiterat que “no sé a què es refereix aquesta conversa”.

“Vostè va sentir la conversa gravada de si ‘a un no li he trencat una costella, poc li falta’? No”. “Vostè va sentir com els seus companys ja a la furgoneta es van referir als ciutadans com 'fills de puta'? No”, ha conclòs l’interrogatori l'advocat de Junqeruas i Romeva.

Andreu Van den Eynde
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 Laughter, L'H-España, 22/03/2019 - 17:34

¡Menudo abogado! Hace preguntas que para nada sirven a la defensa de su patrocinado. Ha olvidado que aquí no se juzga a la Guardia Civil, que se juzga a unos golpistas. Si algún guardia se extralimitó y se demuestra, ya le castigarán, pero en sí mismo no vale para nada toda la bilis que excreta este sujeto. ¡Ah! que es para TV3, entonces sí val

#8 Laughter, L'H-España, 22/03/2019 - 17:25

Hombre Rius, cuando el abogado ya no tiene nada que hacer, hace una serie de preguntas que el agente no tiene por qué saber, pregunta en serie, las respuestas en serie son que no lo sabe, termina diciendo que no tiene más preguntas y queda como si hubiera pillado al policía ocultando algo. Pues no es así. Ese es un truco muy viejo usado en juicio.

#6 ElBarselono, Amb un sotrac al ADN, 22/03/2019 - 10:08

Los Mossos hicieron el inhumano esfuerzo y colosal sacrificio de hablar en español aún jugándose la vida en ello. Joder, muchisimas gracias HEROES! Aunque habría estado mejor que en su momento se limitaran a hacer su trabajo y nos habríamos ahorrado mucho dolor para Cataluña y los catalanes.

#5 Kropotkin, Vic, 22/03/2019 - 09:09

Pueden poner a este tipo como sustituto de Trapero en su papel de heroe histórico del catalanismo... Jua, jua, jua,...

#4 Benet , Barcelona, 22/03/2019 - 08:57

Les defenses dels sediciosos tenen un nivell tant elemental i es veuen tant impotents en fer ús d'arguments de pes i parlen d'intrascendents detalls. No saben per on agafar que el delicte de sublevació subterrània dels processats es evident i demostrable, com les mafies: "el tal Toni" i resulta era un càrrec del govern. Els han d'engargolar any