Publicitat

El Parlament aprova una divisió de Catalunya que depèn del Govern espanyol

Vegueries virtuals

El conseller de Gobernació, Jordi Ausàs, aquest dimarts al Parlamento (foto: ACN / Pere Francesh)

El Parlament ha aprovat la llei de vegueries amb els vots a favor del tripartit i els vots en contra de CiU, el PP català i el grup mixt. De fet, l'únic canvi respecte a l'estructura actual és que les diputacions provincials de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, passaran a ser denominades consells de vegueries. La resta de canvis depèn de decisions que ha de prendre el Govern espanyol.

Amb la seva aprovació, després de les eleccions municipals del 2011, es crearan el consells de vegueria de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Per la creació de les vegueries de les Terres de l'Ebre, l'Alt Pirineu i la Catalunya Central l'Estat ha de modificar els límits provincials.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha destacat que aquesta aprovació era una "fita històrica" i que l'aprovació no significa un simple canvi de nom. CiU ha carregat contra la normativa assegurant que "no hi ha cap més efecte que un canvi de nom".

El tripartit ha presentat dues esmenes al text que van ser presentades després del dictamen del Consell de Garanties Estatutàries i que han estat aprovades. En la primera esmena, manifesta que el consell de vegueries de les Terres de l'Ebre, amb la seu institucional a la ciutat de Tortosa, s'ha de constituir tant bon punt s'hagi produït la modificació de la legislació estatal corresponent. El consell de vegueria de Tarragona adoptarà, en aquell moment, la denominació de consell de vegueria del Camp de Tarragona.

La segona esmena del tripartit aprovada indica que "després de la celebració de les properes eleccions municipals, previstes pel 22 de maig de 2011, es procedirà a la constitució del Consell de Vegueria de Barcelona, del Consell de Vegueria de Girona, del Consell de Vegueria de Lleida i del Consell de Vegueria de Tarragona, amb la seu institucional a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, respectivament".

El text aprovat manifesta que "la circumscripció territorial d'aquests consells de vegueria coincideix amb la de les vigents províncies de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Els consells de vegueria esmentats substituiran les diputacions provincials corresponents".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Claudia, Barcelona, 28/07/2010 - 16:33

Veguerias equivale a 2000 funcionarios más, ¡¡Venga ya!! no nos tomen más el pelo.
Consulta popular!!.
Ahorro, ahorro... los euros los necesitaremos para sobrevivir.

#7 Joan Miquel, Barcelona, 28/07/2010 - 12:35

Entenc la repulsa de CiU a les vegueries com la ràbia perquè el govern actual ha aconseguit allò que ells no van aconseguir amb més de dues dècades a la Generalitat.

#6 Pablo, Castelldedfels, 28/07/2010 - 09:56

Muy a mi pesar, empiezo a pensar que Aznar tenía razón cuando decia aquello de que la sociedad catalana esta enferma. Ahora van y nos meten en otro callejón sin salida, y eso que lo saben previamente.

#5 Kropotkin, Vic, 28/07/2010 - 09:09

Ahora ya solo queda modificar todas las aplicaciones informáticas de todas las empresas que funcionen mediante provincias. Jua, jua, jua,... Se espera a que lo hagan y se convierten las veguerias en choricerias y a empezar otra vez. Jua, jua, jua,...

#4 A Lleida només un 8%, Lleida, 27/07/2010 - 22:06

I DESPRÉS DIUEN QUE MADRID ENS ROBA¡¡¡ JUA,JUA,JUA,JUA, JUA,JUA....