Publicitat
Política · 29 de Març de 2009. 14:20h.

Vendrell encoratja els crítics a marxar d'ERC

Puigcercós acusa el corrent Esquerra Independentista d'"erosionar l'actual direcció"

Vendrell encoratja els crítics a marxar d'ERC

Bertran i Vendrell, en una imatge d'arxiu

El diputat d'Esquerra Xavier Vendrell -un home de la confiança del president, Joan Pugicercós- ha encoratjat els crítics a marxar del partit si no estan d'acord amb l'actual direcció durant el consell nacional celebrat aquest diumenge. Vendrell ha estat el primer en intervenir després del parlament del propi Puigcercós en el que ja ha demanat al sector crític "lleialtat i unitat" de cara al finançament.

El president d'Esquerra s'ha queixat que "hi ha qui està per un altre tipus de debat, que té altres prioritats, i en comptes de donar suport i pedalar en la mateixa discussió, utilitza aquests debats per erosionar l'actual direcció". "I això em pesa i em cou", ha destacat. Altres representants de la direcció, com Pere Aragonès o David Minoves, també han demanat als crítics "remar en la mateix direcció".

Les males relacions entre els dos sectors s'han agreujat encara més durant els darrers dies des que els crítics han demanat un referèndum entre les bases sobre el finançament. La direcció considera que la recollida de signatures es prematura perquè encara no hi ha xifres, però els crítics recorden que aquesta possibilitat va ser aprovada en el darrer congrés nacional.

Uriel Bertran, d'Esquerra Independentista, també va actualitzar el seu bloc després de la polèmica per la càrrega dels Mossos contra els estudiants anti Bolonya en la que demanava al Departament d'Universitats, el titular del qual és Josep Huguet, ser "un exemple de diàleg".

Bertran, en declaracions a e-notícies, ha considerat que "se'ls hi ha anat la mà o potser volen que marxem" perquè "havíem encetat vies de diàleg amb la direcció de cara al referèndum". El líder d'EI ha recordat que "es va aprovar en el darrer congrés nacional" i que "nosaltres hem de respectar la direcció, però ells també han de respectar el que va aprovar el congrés nacional".

El diputat ha recordat que el l'actual direcció va ser votada pel 37% i que "el 63% no els va votar". El sector de Joan Puigcercós va guanyar, tanmateix, tots els congressos regionals llevat el de Tarragona, "però en molts vam treure un 40%. "El que s'ha de fer es dialogar i que es respectin les decisions dels congressos i no demanar que la gent marxi", ha insistit. E-notícies està a l'espera de la versió oficial de la direcció.

Fonts de la direcció han afirmat, per la seva banda, que "hi ha malestar en el partit perquè hi ha persones que es dediquen a fer comunicats de premsa cada dos per tres". "El que cal ara és remar tots en la mateix direcció", han afegit. Les mateixes fonts també han insistit que Xavier Vendrell, que va quedar fora de la direcció del partit, "és un conseller nacional més".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 ton, barcelona, 30/03/2009 - 17:39

el sr.Vendrell no recorda que l`unic a qui no varem voler va ser ell?

#15 Robert, Barcelona, 30/03/2009 - 15:12

La actual imatge d'Esquerra no la arregla cap sector crític. En Carod dubtava de crear un nou partit o canviar ERC. Va optat per el segon i ens hem quedat sense ERC. Qualsevol esforç per fer-nos oblidar els darrers anys, ja és inútil.

#14 Arnau Estanyol, Sant Boi, 30/03/2009 - 10:23

La lleialtat primera ha de ser envers Catalunya i vosaltres, tecnòcrates professionals de canviar-se la camisa feu que la vostra lleialtat sigui envers del que us ha donat el poder i la menjadora.

#13 Ramon, Barcelona, 29/03/2009 - 23:00

Cada cop que som en temporada de calçots, el Tripartit entra en DEFCON-1. El perill és imminent.

#12 Josep Maria, Barcelona, 29/03/2009 - 22:49

Però aaquest senyor no el van fer fora a l'últim congrés? Esquerra, l'únic partit amb més exvotants que votants, encara té més militants que exmilitants. Cal corregir aquesta anomalia. Que només puguin militar els càrrecs (evidentment obedients)!