Publicitat
Política · 15 de Maig de 2019. 13:34h.

Veto d'ERC a Iceta

Malgrat que era partidari d’indultar els presos

Veto d'ERC a Iceta

El president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha anunciat que la seva formació votarà en contra de la designació de Miquel Iceta com a senador en la sessió específica del ple del Parlament que se celebrarà demà i impedirà que el líder del PSC, que es va mostrar partidaru d'indultar els presos, pugui ser candidat a presidir el Senat. "Esquerra mantindrà la posició que ja us avançàvem dimecres passat. Votarem en contra demà que Miquel Iceta sigui senador", ha anunciat.

Sabrià ha mamifestat que Esquerra és "el soci més fidel del poble de Catalunya" i ha afegit que "no renunciarem mai a la democràcia i a la llibertat". "Així no es fan les coses! El no d'Esquerra era inevitable", ha sentenciat el dirigent republicà en una roda de premsa al faristol del Parlament.

També ha recordat al PSOE que "el Parlament no és súbdit de ningú" i ha advertit Pedro Sánchez que "si volen repartir cadires, que ho facin, però que no esperin que el Parlament de Catalunya els hi faci la feina". "Una mica de respecte als diputats i diputades catalans i a les institucions del nostre país", ha reclamat.

Sergi Sabrià ha insistit que "el no a Iceta és inevitable i ningú ens pot parlar de cortesia parlamentària". "No hi ha cortesia parlamentària quan decideixes empresonar els teus companys d'escó, apliques el 155 o quan no es van dignar a mirar els familiars dels presos polítics al Parlament", ha reblat.

Finalment, el dirigent d'ERC ha recordat que ja vam avisar" el PSOE: "diàleg sí, per la solució política del conflicte sempre hi serem". "Per imposar pressupostos, per posar noms a l'aeroport, per fer màrqueting electoral amb un Iceta president del Senat que no comptin amb Esquerra", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#16 Joan Carles, Barcelona, 15/05/2019 - 21:23

Acompliment integre de les sentències del T.Suprem !!

#15 El Sifoner, Castelló, 15/05/2019 - 20:28

Bien bien, bravo. Vuestra política de "Cuanto peor mejor" dará efecto si señor. España no aguantara vuestro bloqueo seguro. Tenéis el colapso de España en vuestras manos. La solución solo pasa por la economía, en cuanto esta se resienta, pluff a fer la ma.

#14 Lluna, Tàrrega, 15/05/2019 - 20:10

(Continua) de fet tot això només és la punta de l'Íceberg Dimarts s'escolliran els Presidents de les càmares per que per llei ha de ser així i després malament rai hi ha empat a 175 Diputats i si com sembla no és compta amb Catalunya a finals d'Any o a principis del 2020 de nou eleccions anticipades no li tocarà cap més remei al Sánchez.

#13 Lluna, Tàrrega, 15/05/2019 - 20:06

Haver-lo proposat al Senat a la llista del passat 28 d'Abril i ara això no passaria de fet això de que alguns Senadors siguin escollits a dit sense passar per les urnes no és massa just la veritat (Em recorda lo dels Senadors per designació Reial que practicaven i encara practiquen algunes Monarquies com el Marroc).

#12 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT AMB ELS QUE PROTEJEN MAS A LOS DE FUERA QUE LOS DE CASA , NO QUEDA RES DE LA E.R.C. DE SUS FUNDADORES QUE NOMES I EREN CATALANS I INDEPENDENTISTAS, 15/05/2019 - 19:39

E.R.C. EL VETO A ICETA Hipocritas y Falsos ¿Per què varo fer UN MINISTRO DE ESPAÑA DEL P.S.O.E. PRESIDENT DE CATALUNYA JOSE MONTILLA ? Per què baro FER EL TRIPARTIT Dues vegades amb EL P.S.O.E. ?Per que teniu a ERNEST MARAGALL de Candidato a Alcalde de Barcelona si no es Independentista ES TAN SOCIALISTA con ICETA ..