Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2022. 08:23h.

Via lliure per a Junqueras

Aprovada la supressió de la sedició que li permetrà tornar a primera línia

Via lliure per a Junqueras

El Congrés ha aprovat passada la mitjanit la derogació del delicte de sedició que permetrà al president d'ERC, Oriol Junqueras, tornar a la primera línia política. Amb 187 vots a favor, 155 en contra i sis abstencions, la majoria de la cambra ha aprovat la proposició de llei del PSOE i Unides Podem per reformar el Codi Penal, eliminar el capítol del delicte de sedició i modificar el de desordres públics.

El resultat s'ha sabut gairebé a la una de la matinada, després d'una llarguíssima sessió parlamentària, que no ha començat el debat sobre la supressió de la sedició fins a quarts de deu del vespre. La votació s'ha fet d'un en un, amb els diputats drets i en veu alta, una exigència imposada pel PP.

És un text de 21 pàgines amb dos articles i nou disposicions que es va registrar l'11 de novembre i que només tres dies després la Mesa del Congrés va validar, amb els vots en contra del PP i Vox. Ttambé va aprovar-ne la tramitació d'urgència, cosa que escurça tots els terminis a la meitat, amb l'objectiu de poder aprovar-la definitivament abans que acabi l'any.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#15 joan, manresa, 25/11/2022 - 17:05

tin.)proclamant 3 dies de festa Nacional..,menters..,per altres contrades, Una pobre persona plora la seva incapacitat política per resoldre "Problemas polítics " ,i deixa la seva poltrona als seus enemics que surten de las cavernas on han hivernat uns quants anys.,pro la onda expansiva calorífica els ha fet sortir.---En veurem de grosses R.I.P

#14 joan, manresa, 25/11/2022 - 16:58

Des de " Can Tonet ", obrim la nostra tertulieta a Moro-L'Andina..---Dintre poc ya tindrem altre cop el gegantí ballant per places i pobles ,axó si acompanyat per totes las comparses amb musiques de festa mayor....,i esperem-nos que podria arribar lo mes gran...,una gran rebuda per el màrtir de la causa, convertit en "Santo Sanctórum..", i (con

#13 Pan con tomate y jamón ibérico, El Puig de la Guilla, 25/11/2022 - 12:38

El regreso de fray Botijo, en versión internacional... https://pin.it/1FpRj2c

#12 Perico, Matadepera, 25/11/2022 - 11:45

Ver a los borregos del rebaño sociata votar como un solo borrego a favor de los golpistas y de los repugnantes trapicheos de su pastor es un espectáculo tan desolador moralmente que sólo cabe calificarlo de traición vomitiva.

#11 Perico, Matadepera, 25/11/2022 - 11:38

A partir de ahora mismo, para que se sepa, quien vote al PSC en Cataluña es más que nunca cómplice de los golpistas, de lo que hicieron en 2017 (no en vano la supresión tendrá carácter retroactivo) y de lo que posiblemente volverán a hacer cuando estén preparados y las circunstancias ayuden.