Publicitat
Política · 2 de Març de 2011. 18:56h.

Viatge privat l'endemà del nomenament oficial

Salvador Sedó, nou director de Relacions Exteriors de la Generalitat, se'n va a Brussel·les amb Unió

Viatge privat l'endemà del nomenament oficial

Salvador Sedó, amb Duran, Tremosa i Mas, en una imatge d'arxiu

Salvador Sedó, nou director general de Relacions Exteriors de la Generalitat, ha marxat a Brussel·les, l'endemà del seu nomenament oficial, en un viatge de partit amb el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida. I és que Sedó, a banda del nou càrrec que té a la Generalitat, també és secretari de Relacions Internacionals del partit democristià.

Es dona la circumstància, a més, que el viatge d'Unió coincidirà amb el primer viatge oficial del president de la Generalitat, Artur Mas, fora de l'estat espanyol, que també serà a Brussel·les. Duran, però,  ha muntat una agenda paral·lela a la del president de la Generalitat.

El líder d'Unió realitza des d’aquest dimecres una visita política a Brussel·les, on mantindrà contactes amb diverses autoritats polítiques belgues i europees per analitzar la situació actual de la Unió Europea i les relacions i la cooperació entre partits demòcrata cristians.

Duran es reunirà amb el dirigents del Partit Cristiano Demòcrata flamenc (CD&V), el seu president i senador Wouter Beke i el també senador Peter Van Rompuy. També mantindrà una trobada amb la presidenta dels socialcristians valons del Centre Democrata Humanista (CdH) i viceprimera ministra belga, Joelle Milquet.

També visitarà la seu del Partit Popular Europeu (PPE), del que forma part Unió, i s'entrevistarà amb el seu president, l'exprimer ministre belga Wilfred Martens. El secretari de Relacions Internacionals d’Unió, Salvador Sedó, forma part de la delegació del partit que visita Brussel·les amb el president del comitè de govern.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Artur Mas, es reunirà aquest dijous amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, amb qui farà un repàs dels diferents temes que afecten les relacions de Catalunya amb la Unió Europea (UE).  

El programa del president a Brussel·les s’iniciarà amb una visita a la Delegació del Govern de la Generalitat davant la UE. A continuació, es desplaçarà al Parlament Europeu, on es reunirà a les 10.00 hores amb el president de l'Aliança de Lliberals i Demòcrates, Guy Verhofstadt, de la que forma part CDC. Després té prevista una entrevista amb l’ambaixador d’Espanya davant la UE, Luís Planas i a l’hora del dinar serà el torn d’una trobada amb  alts càrrecs catalans que treballen a Brussel·les. A la tarda, el cap del govern català continuarà la seva ronda de contactes amb la presidenta del Casal Català, Elvira Ballesta.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat