Publicitat
Política · 3 d'Agost de 2009. 22:52h.

Vic dedicarà una plaça al creador de l'estelada

CiU i ERC voten a favor mentre el PSC s'absté

Vic dedicarà una plaça al creador de l'estelada

Estelades durant la Diada de l'Onze de Setembre de l'any passat

Vic serà la primera ciutat que tindrà una plaça dedicada a Vicenç Albert Ballester Camps, considerat com el dissenyador i difusor de la bandera estelada, segons un comunicat difós por la comissió del centenari de la senyera estelada, que diu que la votació d’aquest punt però ha trencat la unitat de l’equip de govern, ja que el PSC, que forma govern amb CiU i ERC, s’ha abstingut.

Josep Burgaya, portaveu socialista, ha dit que els "sorprèn" que Ballester "doni nom a un carrer quan altres figures més rellevants no tenen nom al nomenclàtor vigatà". Burgaya, en la seva intervenció, ha afirmat que des del PSC reivindiquen l’independentisme com "una de les cultures polítiques del país", però que "no té massa sentit que la ciutat doni un nom a Vicenç Albert Ballester quan hi ha altres figures més rellevants d’aquesta cultura política nacionalista, com Valentí Almirall, Antoni Rovira i Virgili o Domènec Martí i Julià, aquest darrer més proper a l’independentisme, que encara no tenen un espai amb el seu nom".

La Plataforma per Catalunya també s’ha abstingut però per raons molt diverses. El seu portaveu i cap de l’oposició, Josep Anglada, ha destacat la vessant de Ballester com a defensor de la llengua. Anglada però ha dit que "l’homenatjat estaria poc content pel mal estat actual de la llengua catalana", que lha atribuït a "la invasió del fenomen migratori ‘principalment procedent del Marroc".

De la seva banda, la regidora d’ERC, Gràcia Ferrer, ha estat l’encarregada de defensar el fet que el fundador de l’estelada doni nom a una plaça de Vic. Ha considerat que l’espai urbà assignat és el millor perquè és un "emblema de la cultura popular catalana", i ha afegit que d’aquesta manera, "l’equip de govern compleix amb els requisits adquirits fa un any, quan es va comprometre a enviar la proposta a la comissió municipal que designa els noms dels carrers".

El regidor i portaveu de CiU, Xavier Solà, ha destacat la figura de Ballester com a creador de l’estelada, però també n’ha subratllat "el seu perfil carlí".

I des de la CUP, Laia Jurado, ha atribuït al seu grup el fet que finalment el nom de Vicenç Albert Ballester doni nom a una plaça de la capital osonenca. La portaveu independentista ha assegurat que l’opció de donar el nom d’un carrer o plaça va ser proposada per ERC "com alternativa a la seva proposta de fer onejar la bandera estelada, ideada per Ballester, a l’ajuntament de la ciutat".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 SIGLOXXI, BCN, 05/08/2009 - 22:24

Es como si dedicaran una plaza al que asó la manteca....vaya panda!!!!. Así nos va

#18 amoscaciques, girona, 05/08/2009 - 00:39

colons go home(Lleida): et falten collons per fer-nos fora als q tu ens dius xarnegos...d´entrada pq segur q no saps ni què vol dir xarnego..ni el q vol dir colons.
En canvi jo si sé el q vol dir independentista acomplexat...i et defineix a tu.

#17 titi gir, VICa, 04/08/2009 - 17:17

Mejo poner el nombre de Adolfo Dominguez o Toni Miró o Mango. Más actuál y menos penoso.......

#16 Ramon de les olives, Barcelona, 04/08/2009 - 14:41

Si volen tenir més ressó mediàtic, la següent plaça la poden dedicar al Capità Enciam o al Fullet Tortuga. De ben segur que tindríem més visitants i farien uns calerons.

#15 Colons go home, Lleida, 04/08/2009 - 14:21

Com rabien els xarnegos,colons i tota la fauna anticatalana..amoscaciques dolgut amb l'anglada no?Anglada juga a 2 bandes,no va de anticatalà ni considera als xarnegos com el que sou, Immigrants inadaptats que mosseguen la mà que els dóna de menjar..