Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2021. 13:02h.

Víctimes colaterals

Junqueras va cessar la interventora que va advertir dels riscos pels quals ara investiga el Tribunal de Comptes

Víctimes colaterals

Mireia Vidal, interventora de la Generalitat entre 2011 i 2016, a El Mundo

Mireia Vidal va ser la interventora general de la Generalitat entre 2011 i 2016. És una de les funcionàries a les quals més fiança reclama el Tribunal de Comptes per les despeses de l'acció exterior de la Generalitat, 3,1 milions d'euros. Vidal va ser cessada per Junqueras després d'advertir dels riscos que suposava l'acció exterior.

"El Tribunal Constitucional ens imposava un criteri molt clar a seguir. No podíem acceptar la nòmina sencera de la nova conselleria sense diferenciar qui feia acció exterior i qui complia accions de representació d'Afers Exteriors", explica l'exinterventora en una entrevista a El Mundo. "Jo vaig fer l'advertència i el Govern de la Generalitat va manifestar que eren tot actuacions d'acció exterior dins de l'Estatut d'Autonomia", ha manifestat Mireia Vidal.

L'antiga interventora general de la Generalitat ha explicat que es va "trobar el cessament en el diari oficial de la Generalitat", segons Vidal, Oriol Junqueras mai va revelar-li les raons de la seva destitució.

Mireia Vidal no entén per què el Tribunal de Comptes li reclama més de tres milions d'euros. "M'acusen de promocionar la independència per mitjà de l'acció exterior de la Generalitat, quan jo no prenia cap decisió sobre les despeses ni participava en elles", ha manifestat. "Es revisaven les nòmines, la contractació de subministraments i altres despeses, però no perseguíem quin tipus de declaracions o reunions internacionals tenien els consellers o els delegats. No era la meva missió" ha volgut afegir.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#16 Sergi Sergio, Barcelona, 06/07/2021 - 18:07

O sea que esta tropa de delincuentes ahora indultados cesaban sin piedad a los que les avisaban y advertían de los delitos que estaban cometiendo, que bonito y legal todo.

#15 francesc, Manresa, 06/07/2021 - 11:48

Quina sarta de mitjes veritats i de mentides clamoroses. Cóm que no es comprova la legalitat i el destí dels fons?? A plorar a casa!!!

#14 Carlos Gomez, llegidor de vides de sants, 05/07/2021 - 21:33

Us sona aquella canatarella de quedar.se embaraçada per banyar.se a una piscina ?

I sense coloms pel mig, a pel.

#13 Vigatano, Vic, 05/07/2021 - 20:46

Tod@s un@s valientes! Ahora "yo no he sido" "No van fer res" "No era en serio" "Yo amo a España"....

#12 Resistencia , Flors i violes , 05/07/2021 - 20:44

Home, en su momento se comentó que Junqueras la había cesado por ser demasiado afín a la casa convergente y tener cierta fama de haber sido muy blanda con ciertas empresas públicas relacionadas con el 3%.
En su lugar nombró a Rosa Vidal que antes de declarar ante el TCtas casualmente se jubiló. Se nombró a David Canada que ya había tenido que