Publicitat

El Govern diu que van aturar fins i tot “campanyes de prevenció d’incendis i accidents de trànsit”

Victimisme pel 155

El Govern ha xifrat en 1.800 milions d'euros l'afectació econòmica de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució Espanyola en el seu pressupost i ha tonrat a demanar diàleg al Govern espanyol i ha proposat una reunió bilateral coincidint amb el Consell de Ministres que Pedro Sánchez ha convocat a Barcelona el 21 de desembre.

El comissionat de la Presidència per al Desplegament de l'Autogovern, Pau Villòria, ha assegurat que "podem afirmar que l'impacte econòmic de l'aplicació de l'article 155 en els pressupostos de la Generalitat, per pèrdua, bloqueig o endarreriments, supera els 1.800 milions d'euros".

Villòria, que ha comparegut conjuntament amb la consellera de la Presidència, Elsa Artadi, també ha afegit que "difícilment es podrà calcular l'impacte que el 155 va tenir per a l'economia catalana global i per a tercers afectats directament o indirectament". També ha dit que l'impacte directe de la intervenció aprovada pel Senat és de 130 milions d'euros que, segons ell, van anar destinats a "despeses innecessàries" i "partides perdudes".

Sanitat, ensenyament, universitats, habitatge i seguretat són igualment àmbits tocats pel 155, en aspectes com l'afectació en les obres d'escoles i instituts, la paralització d'ajuts a la promoció de l'habitatge social o la impossibilitat que els Mossos d'Esquadra puguin accedir als diners dels fons reservats per finançar la lluita contra el terrorisme i el crim organitzat.

Segons l'informe, els set mesos d'aplicació del 155 van tenir un impacte global amb conseqüències directes o indirectes en institucions, organitzacions, empreses i en la ciutadania. El comissionat també ha destacat que ha destacat que "va afectar "l'activitat comunicativa" del Govern, ja que el 155 "no va permetre que es portessin a terme campanyes de sensibilització, difusió i informació" com "la preinscripció escolar" o la "prevenció d'incendis o accidents de trànsit".

La portaveu del Govern ha aprofitat la presentació de l'informe per reclamar "diàleg" al Govern espanyol i ha explicat que no han tancat la reunió de Quim Torra amb Pedro Sánchez el pròxim 21 de desembre, ja que només tenen la constància de l'anunci que va fer la vicepresidenta Calvo. En aquest sentit, ha instat l'Executiu de Sánchez a aprofitar el viatge a Barcelona del 21 de desembre a fer una cimera de "govern a govern".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 PEDRO, caldes, 13/11/2018 - 22:30

EL 155 HA SIDO UNA CATRASTOFE MENOS PARA LOS QUE TENIAN QUE COBRAR SUS FACTURAS, SI LE PREGUNTAN A LAS FARMACIAS ESTABLECERÍAN UN 155 PERPETUO

#8 Vikander , Cornellá , 13/11/2018 - 18:03

Buf, si tuviese que contestar a todas estas tonterías no acabaría en una semana, así que paso.

#7 botifler1914, Sinitaca, 13/11/2018 - 16:52

Este señor tiene pinta de portero de finca del Ensanche. Ya ha desontado lo que nos ahorramos desmantelando el Diplocat y hechando a un montón de sediciosos????

#6 Niji, lol, 13/11/2018 - 15:59

"pide demasiado y te quedas sin nada"

#5 arm, figueres, 13/11/2018 - 15:46

doncs haurien de fer pagar els 1800 milions a Artur mas, Homs, jonqueras, puigdemont, etc son ells qui es van embolicar amb el proces, si no haguessin fet res, mai s ´hagues aplicat el 155