Publicitat
Política · 14 de Març de 2019. 17:06h.

Victòria pírrica de les defenses

Marchena talla Trapero quan incrimina Puigdemont perquè fiscalia no l’havia citat com a testimoni

Les defenses han protestat quan la fiscalia ha preguntat per una reunió entre l'excap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, on va advertir-li de “problemes d'ordre públic i de seguretat ciutadana” l'1 -O. El jutge Manuel Marchena ha acceptat la protesta -formulada per l'advocat de l'exconseller Joaquim Forn, Xavier Melero- argumentat que la fiscalia no havia sol·licitat a Trapero com a testimoni.

A preguntes del fiscal Javier Zaragoza sobre la reunió que va mantenir amb membres del Govern dies abans del referèndum, l’exmajor dels Mossos ha assegurat que va traslladar a Puigdemont, i l'exvicepresident Oriol Junqueras, un informe en el qual s'exposava que “si això segueix per endavant, el que ens trobarem, o hi havia moltes possibilitats de trobar, era al voltant de dos milions amb intenció de fer alguna cosa. I uns 15.000 policies, que en compliment d'una ordre judicial, anaven en sentit contrari”.

"Això, necessàriament, havia de provocar problemes d'ordre públic i de seguretat ciutadana”, ha reblat Trapero. En aquest moment, les defenses han protestat i Marchena ha interromput la declaració de l'excap la Policia de la Generalitat per recordar al ministeri fiscal que no pot preguntar sobre la reunió.

“La reunió ha quedat descartada i, per més habilitat amb la qual s'interrogui al testimoni i per més predisposició que tingui el testimoni per respondre al que se li està preguntant, jo crec que el ministeri fiscal és conscient que no pot preguntar alguna cosa relacionada amb aquesta reunió ", ha al·legat el jutge del Suprem.

Xavier Melero, a la dreta de la imatge, amb Marina Roig i Jordi Pina
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#3 Vikander , Cornellá , 14/03/2019 - 20:29

Victoria temporal?
Y cuánto ha durado, como la república o menos?

#3.1 Vikander , Cornellá, 15/03/2019 - 00:41

Ahora es victoria pírrica?
Lo mismo te digo.

#2 Jordi BR, L'H, 14/03/2019 - 17:49

Mes que victoria de les defenses; ridicul de VOX per fer un interrogatori curt i de Fiscalia per no demanar Trapero com a testimoni

#2.1 Chris, Lérida, 14/03/2019 - 19:14

La qüestió és queixar-se per tot, si van fluixos per la vostra conveniència, millor, no?

#2.2 Pues esta vez, estoy de acuerdo contigo, Terrassa, 14/03/2019 - 20:00

Pero da igual, pq de lo q ha dicho, uniendolo con lo de testigos anteriores, ya se deducen muchas cosas. Que no lo haya dicho de su viva voz, no significa que no sea deducible.

#1 Veciana, Barcelona, 14/03/2019 - 17:45

Tu quoque,Drapaire?