Publicitat
Política · 6 de Gener de 2014. 17:30h.

Vidal-Quadras augura una guerra "entre catalans" en cas de DUI

Considera que Rajoy "falta al seu deure de manera flagrant" per no aplicar l'article 155

Vidal-Quadras augura una guerra "entre catalans" en cas de DUI

Vidal-Quadras, amb dirigents del PPC, en una imatge d'arxiu

L'eurodiputat Alejo Vidal-Quadras, en una entrevista a Intereconomía, afirma que "si al final es produeix una declaració unilateral d'independència inconstitucional i il·legal no és descartable l'aparició d'una confrontació violenta entre catalans".

"L'esquerda que s'està obrint en el si de la societat catalana l'ofensiva separatista dels nacionalistes pot generar tensions entre els partidaris de la secessió i els que volen seguir sent espanyols de pronòstic incert", afegeix.

També es refereix a la carta de Mas, que considera "un desafiament intolerable a l'ordre constitucional". "Si després d'aquest últim excés, el Govern no aplica les previsions de l'article 155 de la nostra Llei de lleis estarà faltant al seu deure de manera flagrant", afirma.

Per l'eurodiputat, Catalunya necessita "despertar del seu somni independentista i tornar a la sensatesa. I la millor manera de tornar-la a la realitat és una actuació ferma del Govern de la Nació aplicant sense complexos la legalitat vigent".

Finalment, i en referència a la reivindicació que va fer Carod de la seva reunió amb ETA, apunta que "la baixesa moral que representa un comportament semblant qualifica al seu autor per la resta dels seus dies. Afortunadament, Carod ja no té cap paper en la vida pública catalana perquè una cosa és perseguir deliris com fa l'actual cúpula d'Esquerra Republicana i una altra ser un canalla".

Publicitat
Publicitat

152 Comentaris

Publicitat
#62 BEJOTA, BCN, 08/01/2014 - 16:28

Llorenç Badiella es el director del Servei d´Estadística Aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona...dice que ese 11 de septiembre salieron, "siendo generosos" entre 500.000 y 600.000 personas a la calle. Así lo cuenta en La Vanguardia

#61 angel, cataluña no es españa, 08/01/2014 - 00:42

solo hay hdp. que solo piensan en guerra. cada dia los que piensan en la guerra son unos asquerosos. prefiro morir de pie que arrodillado por cataluña. españa siempre ha sido y será parte de europa fascismo antiguo y moderno, que nunca es y será democrático. si entra tanques la otan arrasará españa.

#60 Santiago, Madrid, 07/01/2014 - 19:14

La "PRESUNTA CONSULTA" y el "PRESUNTO DERECHO A DECIDIR" son INCONSTITUCIONALES

Si quieren cambiar las "normas del juego democrático" primero deben plantear una reforma de la constitución, eso si sería democrático.

#59 Si no lo veo..., Barcelona, 07/01/2014 - 18:42

¿Alguien duda que habrá violencia, los neonazionalistas se comportan como los nazis en el 36. Yo ya sufrí a Franco y no voy permitir que unos visionarios, la mayoría de origen no catalán, (Mas del 80% de la población catalana procede del resto de España) recorten mis derechos en mi propia tierra.

#59.1 Bernadeta Fonoll Pérez, Balaguer, 07/01/2014 - 23:04

80%!?
Tu deus ser d'aquells que menteixen fins i tot quan no cal...
I apunta't això: Tots diem nacionalisme al patriotisme dels altres, però mai al nostre.

#58 ambaixadorCAT, Bristol, Figueres, 07/01/2014 - 18:29

a quin manicomi està ingressat aquest home? No em vull creure que encara no hagi passat per cal psiquiatra!

#58.1 Centre reformista liberal, BCN, 08/01/2014 - 01:44

Diuen d'ell que ês un home molt intel.ligent i de gran cultura. Perô en qualsevol cas, em sembla un home molt dràstic i exagerat, del qual l'actual PP n' ha prescindit, perque despres no es digui que el PP -partit al que no voto- es un partit ultra. El millor es tenir la gent extremada lluny.