Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2012. 19:41h.

Vidal-Quadras diu que l'independentisme no és "pacífic ni democràtic"

"La barra dels nacionalistes ha sobrepassat el que és suportable i la paciència té un límit"

Vidal-Quadras diu que l'independentisme no és "pacífic ni democràtic"

Vidal-Quadras, en una foto d'arxiu

El vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, ha enviat una carta als seus col·legues europarlamentaris en anglès, francès i castellà on ha assegurat que "aquesta ofensiva separatista no té res de pacífica ni de democràtica".

"No és pacífica perquè liquida el pacte de la transició de 1978, base de la nostra convivència en harmonia i llibertat. No és democràtica perquè prescindeix de la voluntat del poble espanyol en el seu conjunt, únic subjecte de la sobirania en la nostra nació", ha remarcat.

Vidal-Quadras ha enviat aquesta carta poc després que el president de l'Eurocambra, Martin Schulz, hagi contestat a una queixa dels eurodiputats catalans Raül Romeva, Ramon Tremosa i Ana Miranda, en representació d'Oriol Junqueras, sobre Vidal-Quadras.

L'eurodiputat popular, que ha titllat d'"atac a l'ordre constitucional", l'anunci de la celebrar en un futur un referèndum d'autodeterminació, ha insistit que "representa un perillós exercici d'ingratitud, d'insolidaritat i d'irresponsabilitat, impropi de dirigents polítics europeus posseïdors d'un mínim de sentit de mesura".

També "d'irresponsabilitat perquè obre una esquerda entre Catalunya i la resta d'Espanya i en l'interior de la mateixa Catalunya de conseqüències imprevisibles".

Segons Vidal-Quadras, els membres del Govern de la Generalitat "amb la finalitat d'amagar el seu fracàs inventen un inexistent dèficit fiscal entre Catalunya i Espanya i propaguen la fantasia que una Catalunya independent seria més rica, quan la realitat és que s'empobriria dramàticament".

"Francament, la incoherència i la barra dels nacionalistes ha sobrepassat el que és suportable i la paciència té un límit", ha afegit.

Vidal-Quadras ha reiterat que "si (la Generalitat) persisteix en la seva tasca de liquidació d'una de les nacions més antigues i més grans d'Europa, cal recordar-li que és obligació del Govern d'Espanya aplicar les previsions constitucionals per salvaguardar l'imperi de la llei i l'ordre constitucional i democràtic, tal com vaig fer jo en el programa El gato al agua i seguiré fent sense la menor vacil·lació".

Schulz ha dit que las declaracions prèvies de Vidal-Quadras "no van ser fetes en la seva condició de vicepresident del Parlament Europeu. Reflecteixen una opinió personal en un context de política nacional".

Schulz ha afegit, en la seva resposta als europarlamentaris catalans, que no és a ell a qui li correspon jutjar les declaracions de l'eurodiputat del PP, sinó "als votants de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

46 Comentaris

Publicitat
#46 calvin, 45, 04/10/2012 - 12:49

Deu parlar per ell, que és un ultra espanyol. Ell sí que és violent i poc demòcrata.
Per cer, on viu aquest personatge???
Amb gent com ell cada vegada hi ha més independentistes, perfecte, que parlin.
Visca Catalunya lliure Nou Estat d'Europa

#45 Raskolnikov, POL, 04/10/2012 - 12:39

Exactament!. Gracies Sr. Schul: "...correspon als votants de Catalunya". Es a dir, no als d'Espanya. O sigui que ens dona la rao: el subjecte de decisio es exclusivament el poble catala.

#44 Artur, Barcelona, 04/10/2012 - 11:52

A P P C i que et bombin i a parir panteres. A més de bord i malparit ets un vividor, sort que no vius a Catalunya.

#43 joan, manresa, 04/10/2012 - 11:38

El Casal,11,30 h.--Tots els 7 de la tertulieta coincidim en recordar la historia ,fets abans del 36...,i are en lleguir aquestas declaracions i las de el representat de la patronal,ens foten més por que goij....,esperem que no s'envaguin de l'olla...,ya gent molt dolenta al mon i molt mal nascuda

#42 spanish, Madrdi, 04/10/2012 - 11:08

te tota la rao.......sera tot molt senzilll amb els casos de corrupcio que hi sabre CIu nomes cal accelerar els tramits i dir.li a Mas i a Duran el que hi ha....i ells ja s´inventaran alguna excusa, tot molt net