Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2015. 20:13h.

Vila d’Abadal s’acosta a ERC

Pacte d'Esquerra amb exdirigents d'Unió de cara a les municipals

Vila d’Abadal s’acosta a ERC

Vila d'Abadal, en una imatge d'arxiu

Esquerra i Moviment Demòcrata Català (MDC), la plataforma presentada per Josep Maria Vila d’Abadal, han signat un acord de col·laboració, mitjançant el qual s’obre la porta a possibles pactes de cara a les municipals, entre d’altres coses.

L’acord, que mitjançant una carta s’ha explicat als militants d’Esquerra, permet “incorporar un representant de MDC al Consell Assessor d’ERC, i viceversa”, “preveure la participació de membres de MDC als òrgans executius d’Esquerra, i viceversa” o fomentar la participació de membres de la plataforma a les sectorials dels republicans, o la inversa.

També asseguren que s’ha fet per “facilitar acords de col·laboració a les llistes municipals de l’any 2015, allà on les assemblees locals ho convinguin”.

Les dues organitzacions consideren que Catalunya viu “transcendent repte”, en ple procés sobiranista. És per això que es “requereix la formalització d’un pacte transversal, que superi les idiosincràsies pròpies de la ideologia i que ultrapassi les especificitats organitzatives de cadascú, a fi efecte de recobrar l’essència de la política, la confiança dels ciutadans, i assentar els principis bàsics del nou Estat Català”.

El Moviment Demòcrata Català, va ser creat inicialment per exmilitants d’Unió, que van decidir deixar el partit després que ho fes Vila d’Abadal. Precisament, l’alcalde de Vic en fou un dels impulsors, juntament amb d’altres dirigents a la comarca d’Osona com l’expresident de la formació a Manlleu, Ignasi Santigosa o l’alcalde de Vidrà, Josep Anglada, que actualment presideix MDC, entre d’altres.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 Carlos Gomez, Bcn, 13/02/2015 - 01:29

Hay que reconocer que este hombre el ViSa d´Abadal es un parasito profesional que no tiene nada que envidiar a Duran LLeida.
Con menos ruido, menos exposicion mediatica el hombre va fent poc a poc pero va fent.
Aquest home ens enterrara a tots sense haver treballat mai.
Un patriota de pedra picada.

#8 BEJOTA, BCN, 12/02/2015 - 13:04

Se ha desinflado el suflé"

La ANC se siente ninguneada por las fuerzas secesionistas

"Hay decepción entre los asociados, simpatizantes y colaboradores de la Asamblea",
afirman en un comunicado.

#7 Manolo, Barcelona, 12/02/2015 - 11:54

No suelo seguir las andanzas de este pajarito. Pero creo que salvo que en TV3 hablen del tiempo que hace en Vich, poca cosa ha conseguido

Se cree un lider y que son muchos que le admiran y le seguirán. Creo que se equivoca

El siempre será un "pancha contenta" que está contento de haberse conocido

#6 un de 9, barcelona, 12/02/2015 - 11:26

convergència i esquerra al final tindran que fusionar i treure unio de company, perquè tenin amics com aquestos no fan falta enemics.

#5 Ramon, Cardona, 12/02/2015 - 11:15

Però si aquest home és més de dretes que no n'era el Fraga! N'hi ha que per manar... el que calgui.