Política · 21 de Maig de 2015. 16:57h.

Vila demana el "traspàs total"

El conseller diu que serviria per garantir "un servei d'excel·lència"

Vila demana el "traspàs total"

El conseller Vila reunit amb el president d’Adif, Gonzalo Ferre (Foto: Territori)

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha assegurat aquest dijous que el Govern reclamarà al Ministeri de Foment “el traspàs total de Rodalies” si no garanteix a curt termini un bon servei.

Vila ha apostat per una “gestió integral” del sistema de Rodalies per part de la Generalitat per tal de “garantir un servei d’excel·lència com el d’FGC i Metro”. 

El titular de Territori s’ha manifestat en aquests termes després de la reunió que ha mantingut amb el president d’Adif, Gonzalo Ferre, per analitzar l’avaria d’aquest matí al centre de control d’Adif a Barcelona que ha afectat 80.000 usuaris i 200 trens.
 
Les primeres investigacions indiquen que el problema rau en una fallada del software del centre de control. Amb tot, el conseller ha manifestat que “la preocupació primera i última del Govern de Catalunya és garantir una bona qualitat del servei pensant única i exclusivament en els usuaris. No volem quedar atrapats amb si és responsabilitat Adif o d’un proveïdor d’Adif, o del Ministeri de Foment o de Renfe”.

En aquest sentit ha afegit que “el Govern exigim que aquestes crisis contínues en el sistema de Rodalies no es tornin a repetir i que es trobin les solucions immediates. I si no se saben trobar, que ho posin en mans de la Generalitat de Catalunya”.
 
“El problema de fons és si l’Administració, el Ministeri de Foment, es pren seriosament el seu paper de regulador del servei”, ha sentenciat.

Santi Vila ha posat de relleu que el Ministeri “no està atenent de forma prou correcta el servei. Quan el regulador és la Generalitat, els serveis funcionen raonablement bé”, ha dit, posant com a exemple Ferrocarrils de la Generalitat i Metro de Barcelona, que “els presten amb criteris d’excel·lència”.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Carlos Gomez, Bcn, 21/05/2015 - 23:23

Tanta ambicio quan ja no queda gairebe res per robar.
35 anys d´aprenentage costan molt de desapendre.i el pais sempre ha sigut molt, masa, complaent amb les seves alegries saqueijadores.
Ja els hi queda poc.
Aixo s´ensorra.

#10 Papo, Barcelona, 21/05/2015 - 21:47

El Gobierno debe pedir la devolución total de competencias sino se garantiza a corto plazo un servicio de excelencia en todas ellas.
Parece equitativo no ?
Claro que siendo catalana la competencia esto no importa...cosas de la venia o de la dispensa papal.

#9 Manolo, Barcelona, 21/05/2015 - 19:29

La culpa de todo está en Madrid

ja, ja, ja, .........

Como hace tiempo que los mejores han perdido el seny, no me sorprende las salidas victimistas de estos pajaritos

En vez de administrar biedn se han pasado todo el tiempo en campaña soberanidsta

Dios mío que desastre

#8 COM UN DISC RATLLAT, Barcelona, 21/05/2015 - 18:28

Esclar LA CULPA SEMPRE ES DELS ALTRES

Farts de MANIPULAR
Farts de del mateix cuentu

#7 Carlos Gomez, Bcn, 21/05/2015 - 18:16

Pero si nomes els hi quedan quatre mesos governarnt l´estable.
Volen fer les coses a la catalana, com ho fa el Govern dels Millors.