Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2017. 21:58h.

Vilafranca torna a posar la bandera espanyola per ordre judicial

L’alcalde s’enfrontava a una possible inhabilitació

Vilafranca torna a posar la bandera espanyola per ordre judicial

Ajuntament de Vilafranca del Penedès

La bandera espanyola llueix des d’aquest divendres a dalt de tot de l’Ajuntament de Vilafranca, després d’anys de no fer-ho. El consistori governat per CDC i el PSC ha decidit finalment acatar la sentència judicial de l’any 2012 que els comminava a restablir l’ensenya, posant-la al costat de la senyera.

El primer requeriment judicial va ser de l’any 2012, el qual va venir seguit d’una sentència judicial ferma el gener del 2015, i d’un requeriment d’execució de sentència el juny del 2016. Des del govern local han explicat que el no compliment de la sentència podia comportar multes personals i la inhabilitació de l’alcalde.

El mateix alcalde, el convergent Pere Regull, ha apuntat que “hem aguantat tot el que hem pogut, però tampoc n'hem fet bandera perquè entenem que no és un tema per treure pit”, afegint que negar-se a complir la sentència “comportava la inhabilitació, cosa que no s'ha donat a cap ajuntament del país”.

El batlle sempre havia refusat, aquests últims anys, posar la bandera espanyola al consistori, al·legant que la senyera “és la bandera que identifica a tots els catalans”. “M'he negat fins ara a situar-hi ni l'estelada ni la bandera espanyola perquè confrontaven els ciutadans i entenc que tots han de sentir la Casa de la Vila com a seva”, ha afirmat aquest divendres

La col·locació de la bandera al terrat de l’Ajuntament anirà acompanyada d’un rètol on s’hi especifiqui que la bandera espanyola “oneja en aquest ajuntament per requeriment de data 1 d'agost del 2012 i en compliment de la sentència ferma de data 20 de gener del 2015”.

El retorn de la bandera espanyola al terrat de l’Ajuntament de Vilafranca ha comportat un seguit de crítiques de partits com la CUP a través de les xarxes socials. Aquest partit ha iniciat una campanya a Twitter sota el nom de “Regull despenja la bandera espanyola!” comminant a l’alcalde a desobeir l’ordre judicial.

Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 , bcn, 19/02/2017 - 14:42

es que si las dos son oficiales,, la española y catalana, quien se creen que son para eliminarla de los ayuntamientos y colocarnos el otro trapo (porque no es ni oficial) colgado de todas partes? tipico pensamiento totalitario, imponer sus ideas.

#7 Joel, Bcn, 18/02/2017 - 11:18

Les banderes obligades només onegen als països conquistats.

#6 Pepon, Bcn, 18/02/2017 - 10:19

Indes, me parece que vuestros líderes tienen pesadillas recurrentes con la inhabilitació... Así es difícil marxar

#5 Pepon, Bcn, 18/02/2017 - 07:46

La Cat. interior y cateta totalmente batusanizada. Menudo éxito!!!

#4 Pepon, Bcn, 18/02/2017 - 00:13

Es evidente que Bcn y Tarragona áreas metropolitanas tienen unas características que las distinguen del resto de Cat.