Política · 22 de Juny de 2022. 15:09h.

Villarejo va ser el braç executor

Fa un mes l'excomissari va ser entrevistat a TV3 durant més de dues hores

Villarejo va ser el braç executor

L'excomissari José Manuel Villarejo va ser el braç executor de l'Operació Catalunya, segons revelen les converses publicades aquest dimecres pel diari El País, amb l'exministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, en una reunió el desembre de 2012.

L'exministre es va reunir amb Villarejo i el cap de la Policia, Eugenio Pino, per planificar denúncies contra el llavors president de la Generalitat, Artur Mas, i l'expresident Jordi Pujol. Fernández Díaz va demanar en aquella reunió amb Villarejo i Pino que presentessin aquell mateix dia la denúncia a l'Audiència Nacional, que va recaure en el jutge Pablo Ruz.

L'excomissari de la Policia Nacional fa un mes va ser protagonista d'una entrevista al programa Preguntes Freqüents de TV3 que es va estendre més de dues hores. El director de la cadena, Sigfrid Gras, va reconèixer durant la comissió de control de la CCMA, que l'entrevista "va ser massa llarga, això és evident". "Van ser dues hores i vint si traiem la publicitat", va admetre.

En aquella entrevista Villarejo va assegurar que va rebre una felicitació de l'expresident Mariano Rajoy per l'Operació Catalunya. Va explicar que "el CNI activava els micròfons i les càmeres en les reunions dels polítics".

L'excomissari va afirmar que "és una autèntica aberració pensar que els serveis d'intel·ligència funcionen dins de la legalitat". "Durant l'Operació Catalunya ja es van intervenir una cinquantena de telèfons sense aval judicial", va afegir.

Ara s'ha conegut que Villarejo va tenir contactes amb Jorge Fernández Díaz. "Amb el fiscal cap de l'estat s'ha parlat, eh?", va dir l'exministre en aquella trobada. "Doncs eh... això és important també"; va replicar Villarejo. "Però això no toca a Artur Mas, no? No toca?", va afegir Fernández Díaz. Villarejo va contestar: "No toca, no, perquè entenem que és un error. És a dir, ha de ser tot fonamentalment Pujol i els fills".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Onofre de Dip, Vigo, 22/06/2022 - 17:16

¿Sabría algo de las andanzas de Villarejo el gran Santiago Segura cuando inició su saga de Torrente?

#2 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 22/06/2022 - 16:13

Es Jordi Pujol con gorra, barba y gafas. Que no nos engañen con el Trollarejo.

#1 Marc de Vich, Vich, 22/06/2022 - 16:08

Villarejo esta encausado, y se le está procesando, la información que posee y ha ido soltando, a veces beneficia a unos o a otros en función de su situación, por todo ello, todo lo que dice, puede ser más cuento que realidad, usa todo lo que tiene para su defensa, ahora eso les gusta a los indepes, esperad que empiece a soltar cosas vuestras