Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2013. 21:30h.

"Visca Terra Lliure" en una 'mani' de les JERC

El diputat Alfred Bosch diu que "no hi cabem en aquesta Constitució"

"Visca Terra Lliure" en una 'mani' de les JERC

Una imatge de la capçalera de la manifestació

Un centenar de persones s'han manifestat aquesta tarda al Pla de Palau de Barcelona sota el lema "Superem la Constitució. Referèndum 2014". Durant la marxa s'han sentit crits de "visca Terra Lliure".

També han cridat consignes com "sense València no hi ha independència", "amb Espanya anem de cul" o "els Borbons, als tiburons". A la capçalera de la manifestació hi eren el diputat al Congrés, Alfred Bosch; la diputada al Parlament, Marta Vilalta, i el portaveu de les JERC, Gerard Gómez.

Bosch, en declaracions a e-notícies, ha donat l'"enhorabona a Mariano Rajoy que avui ha descobert que la Constitució es podia reformar. Sembla que finalment se l’ha llegida i ha descobert el que diu la mateixa Constitució espanyola, que és que es pot reformar, i que hi ha mecanismes que ho contemplen".

"Però a nosaltres això realment ens afecta molt poc perquè ja fa temps, ens han repetit tantes vegades que el que nosaltres pensem, nosaltres diem, nosaltres representem no hi cap en aquesta Constitució, que ens ho hem acabat creient. No hi cabem en aquesta Constitució", ha remarcat.

Segons el diputat independentista, "com que ens hem cregut això que ens han dit tantes vegades, que no hi caben, ara el que farem és de buscar-ne una de més espaiosa i de més generosa on sí que hi capiguem, una constitución catalana d’una república independent".

Per la seva banda, Gómez ha dit que "un dels últims atacs que hem rebut de l’Estat Espanyol, la reforma recentralitzadora que ha presentat el Govern espanyol aquesta setmana, deixa clar per enèsima vegada que cap acord és possible i que la única via de supervivència que tenen els Països Catalans és la independència".

Publicitat
Publicitat

67 Comentaris

Publicitat
#56 angel, catalunya no hi cabem a la constitución, 07/12/2013 - 23:47

Ho sento Pañoles que en la Constitución no hi cabem, perque es un llibre molt petit que ni una formiga hi quep

#56.1 demoni, , si cabem tots, 08/12/2013 - 15:16

No os preocupéis, gañalanes, siempre habrá un hueco para vosotros

#55 Ahí nos han dao, BCN, 07/12/2013 - 18:20

¡Vaya putada! ¡Y los funcionarios del cesicat, como nosotros, diciendo en la noticia de la estelada durante la mani que era una vergüenza compararnos con terroristas!

#53 Ramón BERENGUER III = Bandera STA EULÀLIA (1)...., ., 07/12/2013 - 18:07

En el Museo de Arte Moderno de Barcelona se puede ver un cuadro de Mariano Fortuny en el que el conde de Barcelona Ramón BERENGUER III coloca la Bandera CATALANA de Santa EULÀLIA en la torre más alta del Castillo de Foix, que él conquistó en el siglo XII............................................

#53.1 Julio, Barcelona, 07/12/2013 - 19:19

El cuadro de Fortuny se encuentra en el Palau de la Generalitat en depósito,y representa Ramon Berenguer III, clavando el pendón de Barcelona,no una bandera catalana ,en Fos sur Mer, no en Foix, la primera vez que se tiene conocimiento histórico del término catalan es en Italia en el S.XIII.

#46 46'1% de la población de PORTUGAL..............., ., 07/12/2013 - 17:21

La última demoscopia evidencia que...El...46'1% de la población de PORTUGAL.................está a FAVOR de...La UNIÓN-IBÉRICA-FEDERAL con ESPAÑA......................................................................

#44 Rey RAMIRO de ARAGÓN y Conde de BCN..............., ., 07/12/2013 - 17:15

Ramón Berenguer en Barbastro se ha prohijado y aportado su patrimonio condal a la casa de Aragón. El rey aragonés Ramiro nunca cederá su dignidad real="Y yo el rey Ramiro sea rey , señor y padre en mi reino de Aragón y en todos tus condados mientras me plazca" (ACA,pergaminos,carp.35,nº86)........