Publicitat

Un alt càrrec porta deu anys cobrant de la Generalitat

Viure del cuento

L'excap de premsa d'Interior, Joan Maria Piqué, ha estat contractat com a assessor del conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, després del cessament del conseller Miquel Buch arran de la remodelació de Govern que va fer l'aleshores president Quim Torra.

Piqué, segons la relació d'alts càrrecs i personal eventual publicat al portal de la Transparència, va ser contractat el passat 15 de setembre com "assessor del conseller en projectes de comunicació" i té un sou de gairebé 70.000 euros anuals. Joan Maria Piqué, vinculat a l'Opus Dei, havia exercit prèviament com a cap de premsa de l'expresident Artur Mas (2010-2016), assessor de Carles Puigdemont i també va dirigir el Programa Internacional 'Eugeni Xammar', pel qual va cobrar 75.123 euros anuals.

Durant la seva etapa com a director de comunicació d'Interior va criticar una peça publicada a El País en l'edició d'aquest dilluns que qüestiona el paper de TV3 durant la crisi sanitària del coronavirus. "A mi m'hauria caigut la cara de vergonya d'encarregar una peça així, d'escriure-la, d'editar-la, de maquetar la pàgina, d'editar-la i de publicar-la", va afirmar.

També va fer una crida a través de les xarxes socials a un aixecament armat per aconseguir la independència de Catalunya. Piqué va publicar al seu Twitter una imatge d'un cartell republicà de la Guerra Civil que evocava l'aixecament popular de 1808 contra les tropes napoleòniques i cridava a usar-lo d'exemple per respondre a l'alçament de Francisco Franco el 1936. "Potser és un enfocament que encara no hem pensat i funcionaria", va exposar.

Joan Maria Piqué, que també va protagonizar altres polèmiques quan dirigia el Programa Internacional Eugeni Xammar o era el cap de premsa de Mas, va recomanar a l'exportaveu de Catalunya Sí que es Pot, Joan Coscubiela, que es confini "durant uns quants anys" o "alguna década".

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#24 David, FOLGUEROLES, 25/12/2020 - 15:02

Bueno estos tíos están ahí y cobran lo que cobran porque nosotros queremos. Y no hay más cera que la que arde.

#22 Oriol C, Mataró, 24/12/2020 - 09:41

Este niñato es hijo de un donante de CiU. Por eso Mas lo colocó en la Generalitat. De eso se trata, de cobrar un pastón por hacer el memo.

#21 Die Frage, Barna, 23/12/2020 - 17:32

Aquest cobra el mateix que el Director general per al canvi horari? o cobra més l'altre?. Quant cobra el coordinador general d'el departament de descapullar micos?

#20 Sergi Sergio, Barcelona, 23/12/2020 - 14:24

Como este vividor chupoptero los hay a miles, miles de vivales chupando del erario publico, este es uno mas, todo por la pasta.

#19 electra, Barcelona, 23/12/2020 - 09:17

Hi han molts xupons a la Gene, i clar, com voleu que hi hagi calers per sanitat si tots se'ls gasten en sous altissims . Als que varen robar a la Diputació els van colocar millor a la Generalitat, hi han noms i conoms.