Publicitat
Política · 10 de Gener de 2019. 20:36h.

Viver Pi-Sunyer augura la independència de Catalunya

El ‘cervell’ del procés assegura que “serem capaços de fer-ho”

Viver Pi-Sunyer augura la independència de Catalunya

Carles Viver Pi-Sunyer, en el lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat (foto: Govern)

L’exmagistrat del Tribunal Constitucional i expresident del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Carles Viver Pi-Sunyer, ha previst que la independència de Catalunya es culminarà “amb èxit”. Així ho ha afirmat en l’acte de lliurament de la Medalla d’Or de la Generalitat, on ha asseverat que “no partim de zero”.

“No hem tornat a la casella de sortida, com algú voldria. Hem aconseguit bastir uns fonaments sòlids i estables, més sòlids que mai abans. A partir d’aquesta base, caldrà molta intel·ligència política per assolir l’objectiu final. Estic convençut que serem capaços de fer-ho”, ha assegurat.

Viver Pi-Sunyer ha expressat la seva “tristesa i indignació” per la situació dels polítics sobiranistes empresonats i dels líders independentistes que es troben a l’estranger. L’exmagistrat del TC ha manifestat que tots ells han defensat amb “dignitat, fermesa i generositat els ideals compartits per una majoria de la societat catalana”. “Tots ells, i no jo, haurien de rebre la medalla”, ha sentenciat.

L’expresident del Consell Assessor per a la Transició Nacional també ha considerat que després de la sentència de l’Estatut al 2010 li va quedar “clar” que “la Constitució i l’Estatut, interpretats com ho feia l’Estat espanyol, no servien per canalitzar les aspiracions de la majoria de la ciutadania de Catalunya, i que aquesta necessitava tenir un Estat propi independent”.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#43 Mefisto, BARCELONA , 12/01/2019 - 12:55

Espero que, com a mínim, el cridin a declarar de testimoni al suprem sobre el procès! Ell es el que en sap més que ningú! No sé si a partir de la seva declaración se'l pot incloure entre els processats, però seria justisssim …. i a molts ens faria molt contents.

#41 JUAN, BCN, 11/01/2019 - 16:29

Si es por "inteligencia política" está destinado al fracaso inmediato.

#40 Ciudadano X, Barçalunya, 11/01/2019 - 14:00

Estos indepes son una fábrica de votos para Vox.

#39 Santi F., BCN, 11/01/2019 - 12:30

Sí, claro. La independencia para el Siglo XXXII.
Porque para entonces habrá desaparecido la Unión Europea y China se habrá extendido por Latinoamérica.
Al tiempo.

#38 Capit@n España, The broquil is over, 11/01/2019 - 12:13

Me hacia más gracia Raphel. Por lo menos tenia un atuendo original.