Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2017. 09:45h.

Viver Pi-Sunyer també té una querella

L'escorcoll de l'Idescat ve motivat per les investigacions contra ell, Lluís Salvadó i Santi Vidal

Viver Pi-Sunyer també té una querella

Carles Viver Pi-Sunyer

L'escorcoll a l'Institut d'estadística de Catalunya (Idescat) ordenat pel jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona ve motivat per la causa derivada de dues querelles presentades inicialment contra Santi Vidal, Lluís Salvadó i Carles Viver Pi-Sunyer, i en la que hi ha una vintena d'investigats en aquest moment per delictes de desobediència, prevaricació i malversació.

Viver Pi i Sunyer, que era director de l'Institut d'Estudis de l'Autogovern, va ser un dels 40 alts càrrecs cessats pel Govern espanyol en aplicació de l'article 155 de la Constitució. L'exalt càrrec havia assessorat en els últims anys tant a Artur Mas com a Carles Puigdemont en el camí legal cap a la independència de Catalunya.

Carles Viver Pi i Sunyer era considerat un dels ideòlegs del procés sobiranistes. Mas va situar en l'anterior legislatura al que fou vicepresident del TC al capdavant del Consell Assessor per a la Transició Nacional, un organisme que va elaborar 18 informes que plantaven escenaris de futur relacionats amb la secessió en multitud d'àmbits.

Molts dels punts continguts en aquests informes van ser després aprofitats per incorporar a les lleis de desconnexió. El mes de febrer de 2015, Mas el va nomenar comissionat per a la Transició Nacional, però el Constitucional va anul·lar aquest nomenament.

La investigació que està portant a terme aquest jutjat de Barcelona ve motivada, en part, per la querella que va presentar Vox contra Vidal, Salvadó i Viver Pi i Sunyer. El partit va denunciar el passat mes de gener que els acusats "van reconèixer que treballaven des de la Generalitat en la creació d'una Hisenda pròpia mitjançant l'obtenció il·legal de dades fiscals de tots els contribuents catalans".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#6 Jordi Llofriu, Llofriu, 06/12/2017 - 17:40

Un altre vividor del procés

#5 Carlos Gomez, llegidor de vides de sants, 06/12/2017 - 16:34

Pero aquest mercenariat Amurabi no era la llumenera que tenia al seu ambobladissim caparro com amb un grapadet d´ astucies catalanes i la nostre inqüestionable superioritat s´havia d´enganyar al carpetovetonic estat español ?

No era aquest engolat Houdini el rei de les pirules juridiques ?

#4 Uno que os lee, Al sur de Cataluña, 06/12/2017 - 14:38

Un juez que retuerce la ley es como un policía corrupto. Recibirá por ello un castigo ejemplar si se sustancian las acusaciones que pesan contra él. Si yo fuera el Sr Vives iría investigando cómo vender sus propiedades inmobiliarias, porque la ruina económica y social (multazo, inhabilitación, pérdida de pensión) puede ser de órdago.

#3 Pepon, Bcn, 06/12/2017 - 13:33

Este elemento también debe responder por sus actos.

#2 M. Pilar, Barcelona, 06/12/2017 - 12:38

Perfecte!!! i no només contra ell hauria d'haver-hi! També per a tots i totes els que han col·laborat a dur-nos a aquest desastre!