Publicitat
Política · 26 de Febrer de 2014. 09:30h.

Viviane Reding: "deixin de destruir energia europea"

La vicepresidenta de la CE admet "temor" pel conflicte entre Catalunya i Espanya

Viviane Reding: "deixin de destruir energia europea"

Viviane Reding

La vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, en una entrevista a La Vanguardia, alerta que "torno a Brussel·les amb un temor. Fa 25 anys vaig descobrir Catalunya i hi vaig captar una energia europea constructora magnífica. Però ara em fa l’efecte que l’estan perdent en aquest enfrontament".

En aquest sentit, ha demanat "posin-se d’acord i deixin de destruir energia europea”. "Les urnes no resoldran el problema que tenen Catalunya i Espanya. Ja és una crisi institucional i aquestes crisis són perilloses, perquè creen ressentiment i amb ressentiment no es pot construir res", indica.

També es queixa de les moltes vegades que li han preguntat pel procés aquests dies: "els contestava i tornaven a fer-me la mateixa pregunta d’una altra manera. Però només hi ha una resposta: la Unió Europea és una unió d’estats i només es pot ser ciutadà europeu si ho ets d’un dels seus països membres".

La dirigent europea sentencia finalment que "les grans tensions que posaran en risc la nostra prosperitat, democràcia i diversitat no seran entre Catalunya i els seus veïns, sinó entre la UE i la Xina o altres potències. En aquestes tensions és on ens juguem de debò el futur dels nostres fills".

Publicitat
Publicitat

134 Comentaris

Publicitat
#79 Estelades al balcó, fins a l'alliberació!, sí i sí, 27/02/2014 - 12:20

El Cas Català ja és un afer Europeu i cada vegada més internacional.

http://www.youtube.com/watch?v=3SbgGMtmSss

Ningú defensa una causa que desconeix Reenvia aquest vídeo a tots els teus contactes i converteix-te en ambaixador!


((*(( FREEDOM FOR CATALONIA ((*((

#78 mireia, bcn, 27/02/2014 - 11:56

Escuchad la entrevista entera no lo que pone este "diario"
En Europa están por los tratados y las leyes; nadie os da la razón, no sigas perdiendo el tiempo y sobretodo, el DINERO de todos los catalanes que no creemos en la división ni confrontación de la sociedad.

#77 esclavos catalanes, catalunya miniatura, 26/02/2014 - 20:58

Prou de xupans la sang estat espanyol.
Estem cansats de donar peix, rs hora de que feu anar la canya. Prou de viure dels altres

#77.1 Roland, Aragon , 27/02/2014 - 01:28

Estoy harto de oír la misma monserga. Vivo en un pueblo de Huesca a más de 80km de una autovía y con unos servicios escasos. El año pasado pagué el 30? IRPF. Cuanto pagaste tú..? .Acaso hay un impuesto especial por ser catalán?

#77.2 pep, manresa, 27/02/2014 - 22:12

No estàs content amb la teva situació Roland?, doncs no vegis la que t'espera quan Espanya s'hagi d'espabilar sense Catalunya, te vas a enterar lo que vale un peine

#76 #ElSobiranismeAlCarrerNoHaEstatEspontani.........., #ElSobiranismeAlCarrerNoHaEstatEspontani, 26/02/2014 - 20:55

#ElSobiranismeAlCarrerNoHaEstatEspontani........

El procés sobiranista(=separatista) al carrer NO ha estat espontani, sinó ...fomentat per ...ERC i CiU......

Y, la GEN-CAT lo ha financiado con el dinero de TODOS los CATALANES(=con el de los UNIONISTAS, también)..............................

#74 BEJOTA, bcn, 26/02/2014 - 20:46

Las críticas de Juan Rosell y Joaquim Gay de Montellà se sumaron al manifiesto en contra del proceso soberanista presentado la semana pasada por ejecutivos alemanes con negocio en la región. El escrito, que arrancó con 60 firmas, cuenta ya con 200 afiliaciones