Publicitat
Política · 24 de Febrer de 2014. 09:47h.

Viviane Reding diu que el procés sobiranista "és una qüestió espanyola"

La vicepresidenta de la Comissió Europea afirma que "necessitem una Catalunya forta dins d'una Espanya forta"

Viviane Reding diu que el procés sobiranista "és una qüestió espanyola"

Viviane Reding vol que "resolguin aquest problema"

La vicepresidenta de la comissió europea, Viviane Reding, insta els governs català i espanyol a buscar un acord que garanteixi el manteniment de Catalunya dins d'Espanya. La resta, ha afegit, és perdre temps i energia. En declaracions a El matí de Catalunya Ràdio, amb Mònica Terribas, Reding ha destacat que “aquesta és una qüestió espanyola que s’ha de resoldre a Espanya.

"El que sí puc fer és parlar amb els partits polítics d’aquí, d’aquest territori, perquè parlin amb els polítics de Madrid i dir-los; si us plau, seguin i resolguin aquest problema. Ja he començat a fer-ho”, ha indicat. “Des de Madrid tenen un posició molt diferent de la que tenen a Catalunya i això no és sorprenent, però per resoldre diferents posicions i per arribar a una posició comuna cal asseure’s al voltant d’una taula de negociació  i, sense condicions, començar un debat sòlid”, ha afegit.

"És clar que si un territori surt de la UE pot tornar a ingressar-hi, però això requereix un temps", ha explicat, a més de recordar que "em sento sota la pressió dels Tractats europeus, que són molt clars sobre aquest aspecte". "Necessitem una Catalunya forta i sòlida dins d'una Espanya forta i sòlida", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#11 Boixader, Manresa, 24/02/2014 - 21:05

Els Catalans, hem de fer saber amb claredat, als dirigents Europeus, Barroso; Reding, etc que si hem de triar entre quedar-nos dintre Espanya o LLIURES fora d' Espanya i d' Europa, PREFERIM LA LLIBERTAT FORA d' Espanya i d'Europa. També hi ha vida fora. Per exemples Suïssa, Noruega, Islàndia

#10 BEJOTA, bcn, 24/02/2014 - 20:48

Mas fracassa de nou en el seu intent de seduir a la UE
Durant la inauguració de la reforma del complex modernista de l'Hospital Sant Pau, Mas ha tirat l'enèsima canya a un representant europeu. En aquest cas, el blanc de les seves demandes ha estat la vicepresidenta de la CE .

#9 joan, manresa, 24/02/2014 - 17:34

tinu.)axionat tambe als Païssos Baxos.Ocupada anys per Alemania..,Sra.Viviane.,tenim moltas cosas en comú..poble també milenari.,i are Vosté ens demana qué estiguem quiets i que no ens moguem del Estat que ens ocupa.??Espanya forta.? Vostés la van expulsar del BCE.Volem decidir Sra.Viviane,enten?

#9.1 sergio, bcn, 24/02/2014 - 18:36

que té que veure el decidir amb que ens fotran fora d'europa? en el cas de que decidim no creus que és bo sapiguer que independència és igual a fora d'europa?

#9.2 Pep b, Barcelona, 24/02/2014 - 21:30

Si ens foten momentàniament fora d' Europa, Catalunya s'ha de pensar si torna a demanar l' adhesió o NO. Haurem de valorar que és el que més ens interessa. Potser estarem més bé fora que dintre la Unió... Ja veurem.... INDEPENDÈNCIA I ENDAVANT !!!

#8 joan, manresa, 24/02/2014 - 17:29

El Casal,17,20 h.--Sra.Viviane...,Vosté segons tenim entessos es d'origen Luxemborgués...,sí ens equivoquem,li demenem disculpas i li preguem que borri lo escrit.Gracias.---Luxemburg..,patria dels celtes,conquerit per romans ,i diversas coronas europeas,fins i tot d'Espanya,dominat per (cont.

#7 BEJOTA, BCN, 24/02/2014 - 16:35

HA PARLAT ALT I CLAR. A VEURE ,ARA, QUINA INTERPRETACIÓ FAN ELS "TRENCAPATRIES ".
WAIT AND SEE.