Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2009. 18:02h.

"Vol 'El Mundo' portar a la presó el senyor Montilla?"

Pilar Rahola diu que el diari de Pedro J. "ha volgut influir en el Constitucional"

La periodista Pilar Rahola ha criticat al programa Els Matins de TV3 l'article publicat a El Mundo pel president del consell editorial del diari i catedràtic de Dret Constitucional, Jorge de Esteban, on demana el processament dels líders polítics catalans per la seva posició sobre el Tribunal Constitucional. Rahola s'ha preguntat si El Mundo "vol portar a la presó el senyor Montilla".

Pilar Rahola ha defensat l'editorial conjunt de dotze diaris catalans a favor de l'Estatut, i s'ha referit a unes declaracions del delegat d'El Mundo a Catalunya, Àlex Salmon, que havia dit prèviament, a la tertúlia de TV3, que l'editorial conjunt "és la demostració que a Catalunya hi ha un pensament únic i que els diaris catalans tenen un pensament únic sobre algunes coses".

Sobre aquesta qüestió, Rahola ha dit que Salmon "nega el dret a opinar", i s'ha preguntat: "Què li pica? Que hi hagi doce diaris que publiquin el mateix editorial? Ell publicarà un en sentit contrari. Això és la democràcia. Què vol dir això del pensament únic?".

Al voltant del fet que Salmon s'hagi queixat de no haver estat convidat a participar en l'elaboració de l'editorial conjunt, Rahola ha afirmat que "ho lamenta per després fer-se caqueta", i ha assegurat que "no s'ha de trucar a portes que saps que no t'obriran".

I ha afegit: "El diari El Mundo ha tingut des de fa mesos un actitud legítima i democràtica, però clara i rotunda sobre aquesta qüestió". Ha dit també que "els mitjans estan jugant molt fort, i evidentment fan política", i que "El Mundo ha volgut influir en el Constitucional".

Després, Rahola ha llegit alguns trossos de l'article de Jorge de  Esteban, i s'ha preguntat: "El diari El Mundo fa seu l'article del president del seu consell editorial, on demana el processament dels líders polítics catalans? Pregunto al senyor Pedro J. Ramírez i al senyor Àlex Salmon si volen portar a la presó el senyor Montilla, si volen portar a la presó el senyor Artur Mas, si volen portar a la presó el senyor Puigcercós, si volen portar a la presó el senyor Saura, i no sé si em deixo algú...".

Pilar Rahola i el delegat a Catalunya de 'El Mundo', Àlex Salmon, han intervingut aquest dijous a 'Els Matins' de TV3
Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 albert, BCN, 27/11/2009 - 13:40

ignasi ripoll.... efectivament, el mundo treballa per la idependencia pq aixi sense els vots del catalans el pp tindria sempre majoria al parlament español

#17 Iros los soberanistes, otros vendrán, BCN, 27/11/2009 - 11:40

el soberaniste que se avergüence de lo que pone su DNI, que se largue, ya vendrán miles de inmigrantes que se dan de bofetadas por tener un DNI y un pasaporte ESPAÑOL y de regalo dejaremos que hagan mezquitas en Montserrat, Poblet etc

#16 nin, tú paga todo menos impuestos, BCN, 27/11/2009 - 10:49

nin, yo te pago tus impuestos, tú cobras tu sueldo bruto, pero no tendrás: ni SS, pensión, paro, sanidad, educación, justicia, policía, subvenciones, finançament, AVE, etc. y si eres pescador no llames a España si te secuestran arréglate con tu sueldo

#15 Carlemany, Anoia, 27/11/2009 - 07:32

Vec que hi ha molts comentaris dels XAVES EZPAÑORS, perque sera?

#14 Que le compren gafas, Botiflerland, 27/11/2009 - 01:35

A la cárcel te llevaba yo a ti. ( es un nick) Jope tio, a la cárcel por negar que existe un holocausto palestino?. ¿ tú no serás liberal como yo de los que no apoyamos el estatut ni la editorial conjuta, no? Lo digo para ir cambiando de bando.