Publicitat
Política · 15 de Desembre de 2014. 22:22h.

"Volem el mateix que la resta de nacions del món"

Mas afirma que “és l'únic camí per construir el futur"

"Volem el mateix que la resta de nacions del món"

El president Mas amb l'autor del llibre (Foto: Jordi Bedmar)

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat aquesta tarda durant la presentació del llibre Les catalans que “volem el mateix que la resta de nacions del món; volem decidir com les altres nacions”.

Mas ha reclamat el dret a decidir per tal de “protegir la nostra llengua i la nostra cultura, garantir millor el nostre creixement econòmic o per tenir un altre model social”, ha afegit.

“No sabem si a Catalunya hi ha una majoria o no a favor de la independència, però l’única manera de saber-ho és organitzant un referèndum”, ha apuntat.

En aquest sentit, ha manifestat que “no és fàcil” a l’Estat espanyol, però ha assegurat que “és l’únic camí, perquè una nació com la catalana pugui construir el seu futur, com ho fan les altres nacions del món”.
 
També ha dit que hi ha una majoria de dos terços al Parlament de Catalunya a favor del dret a decidir, que el 95% dels municipis també estan a favor que el poble català pugui triar democràticament el seu futur polític i que hi ha una gran mobilització ciutadana.
 
El president català ha assenyalat que Catalunya “és un país molt barrejat, on més de la meitat de la seva població no té un origen català”, subratllant que “per a un català és més important el projecte de futur que els seus orígens”.
 
Les catalans, publicat per l’editorial parisenca Ateliers Henry Dougier, és un assaig amb caràcter divulgatiu, fruit d’entrevistes de l’autor amb diferents persones del món acadèmic, del periodisme i de la societat civil.

L’autor del llibre, Henry de Laguérie, és un periodista francès freelance que viu a Barcelona i treballa per a diversos mitjans francòfons.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#17 BEJOTA, bcn, 16/12/2014 - 17:46

Segons el diari 'WirtschaftsBlatt'
Empresaris austríacs deixarien Catalunya en cas de secessió."Volen un mercat que abasta tot Espanya, amb els seus 45 milions d'habitants, i no una Catalunya queno arriba ni a vuit milions", apunten.

#17.1 BEJOTA, bcn, 16/12/2014 - 17:47

9N= 27% DE'L CENS .

#16 El azote de los necios, Barcelona, España, 16/12/2014 - 15:35

¿Una nación catalana de no catalanes? porque la mayoría ni lo son , . Madre mía, este tipo no sabe ni de lo que habla......La tribu-nación de los yanomamos de Brasil , ya están pidiendo lo mísmo..........

#15 Pepet, Sabadell, 16/12/2014 - 12:58

Doncs jo vull una casa a l'Escala, amb jardí i un yot al port. Per demanar que no quedi.

#14 Joel, Bcn, 16/12/2014 - 11:25

luca #9.2


Jo sóc català i defenso la meva nació. Tu què ets ?

#14.1 luca, bcn, 16/12/2014 - 11:57

No te absolutamente res a veure el que jo crec que soc o el que tu creus que ets.
Nomès compte el que la resta del mòn pensi, perque si tu ets un transexual pero la resta del mòn no et reconeix, llavors per tu la vida serà una gran merda.
Demana't xq la resta del mòn no creu que Cat sigui una Naciò.

#13 nación no thanks, bcn, 16/12/2014 - 10:44

y ¿quién reconoce que sois una Nación?