Publicitat

Els EUA, Euskadi i Galícia han votat en plena pandèmia

Volem votar

Euskadi i Galicia van celebrar eleccions autonòmiques el passat 12 de juliol, les primeres que es van celebrar a Espanya sota l'impacte de la pandèmia del coronavirus. En canvi, el Govern ara ja qüestiona que es puguin celebrar a Catalunya el 14 de febrer.

Les dues cites electorals estaven covocadas per al passat 5 d'abril, però tuvierón de ser suspeses pel confinament domiciliari decretat pel Govern espanyol durant l'estat d'alarma arran de la pandèmia del coronavirus. No obstant això, a mitjans de maig el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo; i el lehendakari Íñigo Urkullu van anunciar que se celebrarien el 12 de juliol.

"És important recordar que convocar les eleccions respon, primer, a un dret fonamental de la ciutadania que cal respectar, i, segon, és una obligació legal que he de complir", va justificar Urkullu després de l'anuncia de la data.

"He de triar entre el que em recomanen per escrit els experts sanitaris o el rebuig de les opinions d'alguns partits de l'oposició (PSdeG, BNG i A Comuna). El més prudent és seguir les recomanacions dels experts sanitaris i legals", argumentar Feijóo.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Pagador d'Impostos, BCN, Dinamarca del Sud, 23/11/2020 - 18:01

Si faig cua al Mercadona per comprar no passa res però si faig cua al col·legi electoral per fer fóra aquests gestors nefastos llavors això és un perill...

#4 Tabarnés puro, Barcino, 23/11/2020 - 17:35

Bulem butà!!!

#3 Flanagan , Tabarnia city, 23/11/2020 - 17:31

Todo esto lo maneja el vivales para sus intereses pero y los de erc cómo se callan tanto? El complejo de llevarles el botijo no se les va a quitar nunca.

#3.1 El Sifoner, Castelló, 23/11/2020 - 19:33

#3

( ¿ los de erc cómo se callan tanto? ) Facil, no hay mejor medicina en la CCAA catalana, que la palabra "BO.TI.FLER". Eso produce un acaloramiento febril por dentro del cuerpo, que ríete tu de los sofocos menopaúsicos.
Te hace perder el raciocinio y no hay mas.

#2 Josep, Barcelona , 23/11/2020 - 17:12

Trileros!!!!!

#1 Marcial, Santa Coloma, 23/11/2020 - 16:03

Pues si lo más prudente es que lo decidan los expertos sanitarios no hay nada más que decir. Lo decidirá un comité formado por Torra, Comín, Aspirino, Doctor bacterio, the Good Doctor y Joan Bonanit.