Publicitat
Política · 29 de Març de 2016. 11:51h.

"Volen que marxi d'aquí"

Boadella diu que "el que m'ha passat em recorda a l'Alemanya dels anys trenta"

"Volen que marxi d'aquí"

Boadella, amb el cartell i els xiprers (La Razón)

El dramaturg Albert Boadella, que ha vist com uns desconeguts han talat tres xiprers de la seva casa de Jafre (Alt Empordà), explica en una entrevista a La Razón que "està clar que el que ells volen és que marxi d'aquí i que tingui por i deixi de parlar. I no ho faré mai mentre utilitzin aquests mètodes. No faré un pas enrere. Quan em llancen un guant acostumo a recollir-lo".

"No m’acovardiran a hores d'ara de la meva vida i amb tot el que he passat", remarca Boadella, tot i reconèixer també que "el que em temo és pugui anar a més. En aquest poble la majoria de la gent no ens saluda i ens menyspreen. De moment només un veí ha mostrat la seva solidaritat amb nosaltres. És lamentable".

El dramaturg ha col·locat un cartell on s'indica que "aquí creixien tres xiprers. Uns covards els van tallar una nit. Volen imposar el pensament únic a Catalunya". "Potser m'ho omplen de pintades, però posaré un altre. No baixaré el cap. No em deixo intimidar per aquest talibanisme que ha envaït una part del meu país, que és Espanya. Ells estan pel pensament únic. Jo, no", lamenta.

"No arribem als 400 habitants i més de 90 per cent vota independència en aquest poble. El món rural a Catalunya ha optat per aquesta opció reaccionària. ¿Que si hi ha la ultradreta? Són ells, els nacionalistes. Són com Le Penn a França, xenòfobs, insolidaris. El que m'ha passat em recorda a l'Alemanya dels anys trenta, ja que les formes són les mateixes que allí a l'entrada del nazisme", assegura.

Igualment relata que quan van succeir els fets va telefonar "a l'alcaldessa, Núria Berga Ferrer, de Futur per Jafre, que em va donar cita per bastants dies després, uns nou o deu. Li vaig demanar una reunió que mai va arribar. No ho va lamentar, que hagués estat la reacció lògica. Tots tenen la mateixa opinió, encara que jo no dic que ella aprovés aquesta situació".

Finalment recorda que anteriorment a la tala dels xiprers "em van rebentar les figueres de moro que tenia al jardí, no va quedar ni una. Per no punxar-se fins i tot van utilitzar contenidors d'escombraries. Vaig parlar amb l'alcalde d'aquell moment i vaig decidir mantenir silenci perquè aquest és un poble petit en el qual tots ens coneixem. Vaig pensar que seria un fet aïllat i que no passaria a majors; però, la cosa no va acabar aquí i mesos després em van tirar a l'interior de la finca bosses plenes d'escombraries".

Publicitat
Publicitat

169 Comentaris

Publicitat
#80 Alondra8, BCN, 30/03/2016 - 21:23

Que bien me lo paso leyendo estos y otros comentarios cuando no tengo nada que hacer.
Jajaja... igual con todo este montón de gente desaforada los partidos hacen cuentas de por donde van los tiros...estupenda encuesta... van ganando estos o aquellos... ..en serio Boadella os toca la moral .....

#79 la memoria que mala es, No cuela. , 30/03/2016 - 21:07

Los separatistas quieren que se vayan los que no lo son. No cuela.

Si te quieres ir, vete pero no te puedes llevar lo que no es es tuyo.

#78 Kropotkin, Vic, 30/03/2016 - 17:15

Joder con el Boadello, encima que le preparan la leña para el hogar... que en el norte de la región autonómica catalana pega un birujo en invierno, si lo sabré yo... Jua, jua, jua,...

#77 Casper, Bcn, 30/03/2016 - 17:12

Rápido, una oportunidad única, hay que enterrar a estos cipreses en el Valle de los Caídos, al lado de nuestro Generalísimo.

#76 El Observador, barcelona, 30/03/2016 - 15:10

No sé si son peores los burr... que cortaron los cipreses, o los muchos burr... que les apoyan en este foro.

Con estos mimbres, tenéis claro lo de la independencia.