Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2011. 11:40h.

"Volien matar un poble però van fer néixer un símbol"

Alfred Bosch recorda les paraules de Companys que "Catalunya només ens té a nosaltres"

"Volien matar un poble però van fer néixer un símbol"

Junqueras, Bosch i Amorós, durant l'homenatge a Companys

El candidat d'Esquerra a les eleccions generals, Alfred Bosch, ha afirmat que amb l’assassinat de Companys "volien matar un poble però van fer néixer un símbol" i per això  "el seu record d’entrega i sacrifici ens inspira a tots nosaltres".

Després de participar en la marxa de torxes fins els Glacis de Santa Helena al Castell de Montjuïc de Barcelona per commemorar el 71è aniversari de l’afusellament del President Lluís Companys; el president d’Esquerra, Oriol Junqueras i el candidat a les eleccions espanyoles, Alfred Bosch, han fet una ofrena floral a la tomba del President.

Bosch, fent seves unes paraules de Companys, ha recordat que en la seva defensa "Catalunya només ens té a nosaltres", i ha exigit a l’Estat espanyol que declari la nul·litat del procés judicial de Companys i que demani perdó pel que va passar. Bosch també s’ha compromès a "restituir l’honor dels màrtirs assolint un país lliure i un país just".

D’altra banda, el president d’ERC, Oriol Junqueras, ha afirmat que "els defensors de la llibertat de Catalunya van resistir no per guanyar sinó per donar-nos a nosaltres l’oportunitat de fer-ho".

Davant la situació actual de crisi econòmica, Junqueras ha recordat que Companys, durant la Depressió dels 30, ‘va adoptar una política keynesiana, fins i tot abans de Keynes, a partir de 1931, amb la signatura de diversos convenis col·lectius que van generar augments salarials del 7,5% durant 3 anys seguits i fent una gran inversió en escoles i atenció social’, ha manifestat. Per això, segons Junqueras, el que cal fer ara també és "invertir pel futur del país, i no només pel curt termini".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Más Claro?, bcn, 16/10/2011 - 20:15

CAT es el único territorio de los llamados occidentales donde se quiere institucionalizar como héroe a un genocida. ¡Qué vergüenza! ¡Ya ni Serbia hace eso!

#10.1 Gerard, Barna, 17/10/2011 - 09:58

El que no tenim a Catalunya és un cap d'estat col·locat a dit pel dictador i responsable de la mort del seu propi germà. Ni subvencionem cap fundació d'un tirà assassí de masses, ni diccionaris q ho justifiquin. No, a Europa (Cat inclosa) no seria possible.

#9 Pimpollo, Vic, 16/10/2011 - 16:08

Para la gente normal, Companys pasará a la historia por habers hecho lo mismo que otros coetaneos como Franco o Galán, es decir, por cometer delito de rebelión contra la II República.

#8 jajjajaaaa, barcelona, 16/10/2011 - 12:17

estos ignorantes todavia no sabem que la guerra civil no fue contra Catalunya, fue contra la Republica, habia ctalanaes en el bando republicano y muchos catalanets, (burguesia) en el bàndol franquista...lo mataron por republicano, rojo, mason, pero por catalan ? no hombre no.....

#8.1 Gerard, Barna, 17/10/2011 - 09:55

La guerra a Catalunya foren 3 guerres en una, per més que us esforceu en negar-ho: una guerra esquerra-dreta, una de nacions (per això l'exèrcit "nacional" passà a ser d'ocupació a Cat) contra els "separatismos" i una revolució llibertària pel mig, encara més amagada actualment.

#7 David, L'Hospitalet, 15/10/2011 - 18:55

Senyors d'Esquerra Republicana no oblidin que a part d'independentistes també son d'esquerres.

#5 xavier fabra, barcelona ESPAÑA, 15/10/2011 - 14:05

zzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzz

#5.1 Manolo Escobar, Corneshá de Yobregá, 15/10/2011 - 15:13

Home, l'espanyol que signa amb noms catalans! Els psicoanalistes pagarien per analitzar-lo, tan acomplexat, tan capficat, tan neuròtic...