Publicitat

Puigdemont hauria declarat “immediatament la independència”, segons Ferran López

El comissari dels Mossos d'Esquadra, Ferran López, qui era número dos de la Policia de la Generalitat l'1-O, ha declarat davant l'Audiència Nacional que l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, estava disposat a declarar “immediatament la independència” en el cas que s'haguessin produït episodis de violència.

López ha afirmat a preguntes del fiscal que el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, va dir en una reunió amb Puigdemont que “esperem no haver de lamentar cap accident, cap desgràcia”. L'expresident de la Generalitat va respondre, segons l'exnúmero dos dels Mossos, que “en aquest cas el que faria seria declarar immediatament la independència”.

També ha assegurat que “estaven disposats a fer el referèndum il·legal”, perquè “entenien que tenien un mandat de Parlament”. “Estaven disposats a fer-ho d'una manera o d'una altra a l'marge de la nostra petició”, ha insistit Ferran López.

El comissari de la Policia de la Generalitat i llavors cap dels Mossos ha negat que detectessin “brots de violència”, però ha admès que “hi havia una situació incerta, d'una alta emotivitat, d'una alta mobilització i d'una alta polarització”.

ferranlopez.jpg

Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Raül Romeva
Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#12 Very, a, 07/02/2020 - 22:42

Querrás decir que cuando gobierna el PP a los indepes les sale de más natural propagar el odio hacia España.

#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 01/02/2020 - 10:39

"El Satisfyer desbanca a Puigdemont como disfraz estrella este Carnaval. El disfraz del popular succionador se ha convertido en éxito de ventas en FiestasMix"

cronicaglobal.elespanol.com 31-1-2020

#11.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 01/02/2020 - 11:46

La cosa va de succionadores en ambos casos.

#8 A., Barcelona, 31/01/2020 - 20:38

De llibre. Esperaven uns morts i declarar la independència. Best case Catalunya "independent" reconeguda per 30-40 paissos. Worst case la UE forçant un "referéndum". En qualsevol cas, España tots feixistes i els patriotes uns àngels. La realitat és q els que vivim aquí sabem q va passar: algun cop de porra i els 1000 martirs de la tirita

#7 Marti, Barcelona, 31/01/2020 - 16:41

Se'ls feia la boca aigua, com Dràcula al veure la sang. Pero el FdP del pastisser-boig fugint en un maleter del cotxe i custodiat per aquests que ara diuen que tenien un pla per detenir-lo, i pretenen que els jutges s'ho creguin. Talment com aquell malefic Companys que va fugir després de deixar un bany de sang de gent inocents i catalanistes!!

#6 Bonjour tristesse, Barcelona, 31/01/2020 - 16:07

Dons es van quedar sense fiambre, quienes males arts, algun desgraciat amb estelada que l'hagués palmat, dons que més dona, total un número. Com en recorda la pel.lícula el "tercer hombre" dalt de la nòria, només són puntets per benefici d'una quants