Publicitat
Política · 15 de Maig de 2014. 09:46h.

"Vostè se sent català i espanyol?"

Artur Mas: "Jo em sento català"

La periodista Pepa Bueno ha preguntat al president de la Generalitat, Artur Mas, si "vostè se sent català i espanyol". "Jo em sento català", ha respost davant la la insistència de la presentadora del programa Hoy por hoy de la Cadena Ser, que li ha preguntat fins a tres cops la mateixa pregunta. 

"Jo em sento català i no vull dir que no em sento nosequè. Em sento català. No tinc cap problema amb Espanya ni amb Europa, però em sento català", ha afegit el president.

Mas ha dit que els catalans votaran sobre el futur de Catalunya en una consulta convocada mitjançant la Llei de Consultes que està desenvolupant el Parlament o en unes eleccions plebiscitàries si l’Estat recorre aquesta llei. ”Sempre queden els marcs electorals”, ha dit durant l'entrevista.

"Tant de bo es donin compte que és molt millor fer-ho el 9 de novembre que arribar a un escenari de conflicte més gran", ha assenyalat. Mas ha dit que ell ell contestarà a ambdues preguntes que sí, però que com a president de la Generalitat ha d'assegurar que tots els catalans "puguin votar".

Artur Mas ha apuntat que la consulta no pressuposa automàticament la proclamació de la independència: "No vol dir que proclami res al dia següent, sinó que hi ha un mandat per arribar a aquest punt, amb el concepte que hem de guanyar tots, el 'win win'".

Mas, en un moment de l'entrevista (Foto: Rubén Moreno García)
Publicitat
Publicitat

133 Comentaris

Publicitat
#82 Un Altre, BCN, 16/05/2014 - 20:05

L'estat actual espanyol es basa en el reconeixement de la pluralitat i riquessa cultural diversa del seu territori. Es per aixó que un es pot sentir català, i pot ser partidari d'un estat que li respecta aquesta identitat, o al contrari, que no s'identifica amb qui reprimeixen aquest sentiment.

#81 Manolo, Lavapiés, 16/05/2014 - 17:43

Yo me siento unicamente manolo, es decir del barrio de Lavapiés (léase con acento chulapo). Ni madrileño, ni castellano, ni mucho menos español. Pero es que nadie le ha explicado a "aquesta gent
tan ufana i tan superba" que sentirse catalán es una de las muchas formas de sentirse español.

#81.1 pep, manresa, 17/05/2014 - 13:34

No ho has entès bé això, aquesta genta tan ufana i tan superba sou precisament els espanyols que ens vau envaïr, això sí, amb l'ajuda dels francesos, si no de què?
A més, vigila les teves contradiccions, comences dient que no et sents espanyol i acabes dient el contrari

#80 Susana Dameson Ramos, La Garriga, 16/05/2014 - 16:24

No me sentit mai espanyola... I menys per força!!

#79 BEJOTA, bcn, 16/05/2014 - 14:55

DESPRÉS DE 2 MIL ANYS LA "HISPANIA" ROMANA HI ÉS.VOSTÈ ES POT SENTIR DE LA TRIBU QUE VULGUI...
QUÈ TENEN A VEUE ELS ESQUIMALS O POLINESIUS DE HAWAI AMB LA RESTA? PERÒ ,TOT I AIXÍ COMPARTEIXEN LA MATEIXA FRONTERA.

#78 pepe, andorra, 16/05/2014 - 14:18

yo me siento Caspa.
aquí me siento, aquí me levanto, jejejeje.