Publicitat
Política · 9 de Juny de 2010. 19:30h.

"Vostès ens han mentit massa"

El PPC acusa el tripartit de no dir la veritat amb la crisi

"Vostès ens han mentit massa"

El diputat del PPC, Rafael López, en una imatge d'arxiu

El diputat del PPC Rafael López ha acusat al tripartit de mentir "massa" sobre la crisi. López i la consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, han protagonitzat un dur enfrontament durant una interpel·lació al Govern sobre les retallades en les polítiques socials.

"Vostès ens han mentit massa. Ens van mentir quan ens deien que no hi havia crisi, ens van mentir quan em deia que el 90 per cent de la gent l’estaven cobrint, ens van mentir quan deien que no hi havien retalls socials. I permeti’m que li digui una cosa, senyora consellera, els catalans i les catalanes es mereixen un Govern que no els menteixi, que no els menteixi en allò que és més important, com són els polítiques socials", ha manifestat López.

"Però és que fa poc, senyora consellera, vèiem quines eren les declaracions i, fixi’s, dues frases per a l’antologia, per a les hemeroteques, quina era la posició que es feia al Govern de la Generalitat. Primer, senyor Montilla, què ens deia el senyor Montilla? Hi ha unes prioritats i les polítiques socials és una d’elles, és a dir, que mai retallarien les polítiques socials. I després el senyor Iceta, amb el seu bloc fantàstic, ens deia en nom del PSC: «Sortirem de la crisi amb tots els drets». Un mes després retallada social al Govern de l’Estat, retallada social de Zapatero i retallada social del Govern Montilla".

Segons Rafael López, "vostès van venir a aquest Parlament a principi del tripartit deien que eren els campions del dret, aquest debat entre l’esquerra i la dreta, no? L’esquerra representa tot allò que és bo i la dreta representa tot allò que és dolent, no? És a dir, sempre quan volen fer alguna..., contrarestar algun argument sempre diu «vostès, els de dretes», com si dient que som els dimonis de la pel·lícula. Doncs sempre van en aquesta dialèctica. I vostès venien en aquest Parlament dient que eren els campions dels drets i els campions de la despesa pública. I el que hem vist, què és? Què vostè, senyora consellera, al Govern de Barcelona i al Govern de Madrid han aplicat les retallades de drets socials més important de tota la nostra història".

Capdevila ha replicat que "vostè em parla de retallades a les persones amb discapacitat, discapacitat intel·lectual, discapacitat física, sensorial, etcètera. Miri, jo li vull recordar només un tema i perquè vegi per on han anat les retallades d’aquest Govern respecte a aquestos col·lectius. Vostè sap que nosaltres estem atenent les persones amb discapacitat, en residències o en llars-residències, i només li posaré aquestos dos exemples, i li vull dir que, precisament, és que les dades són prou significades".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat