Publicitat

Plataforma desapareix com a partit i ja no es presentarà a les municipals

Vox es menja PxC

Mònica Lora, secretaria general PXCAT; amb Jorge Buxadé, membre del comitè nacional Vox

Plataforma per Catalunya (PxC) ha anunciat aquest divendres la seva dissolució com a partit polític després de 17 anys d’activitat. En una nota de premsa, el partit ha avançat que el congrés que faran el dissabte 16 de febrer serà l’últim del partit, que es transformarà en “una fundació per preservar el seu patrimoni, idees i llegat polític”.

El partit que va crear el 2002 Josep Anlgada, i del qual en va ser expulsat anys després, anava a la baixa des de les eleccions municipals del 2015, en les quals només va treure 9 regidors a tot Catalunya. El 2011 n’havia arribat a tenir 67, amb les ciutats de Vic i el Vendrell com a puntals, amb cinc regidors a cadascuna.

Després d’intentar una aliança fallida amb la ultradreta espanyola (España 2000 i el Partido por la Libertad) a través del partit Respeto, la irrupció amb força de Vox l’hi ha donat l’estocada definitiva. La formació de Santiago Abascal comparteix una visió similar en aspectes com la immigració o la unitat d’Espanya.

De fet, en la seva nota de comiat, PxC admet que el partit ja no és un actiu “en l’actual escenari polític” i que hi ha “noves eines més adequades per defensar i promoure les nostres idees“, en referència a Vox. Per això, han concedit als seus afiliats i simpatitzants “llibertat per prendre la decisió personal que considerin més oportuna”.

Afegeixen que molts d’ells ja han fet el salt a Vox, concretament “la majoria dels membres del Consell Executiu, així com càrrecs intermedis i molts afiliats”. Tots ells volen “contribuir al seu creixement a Catalunya”, afirmen. Al Consell del dia 16 es plantejarà la creació d’una comissió gestora per donar cobertura als regidors que encara té el partit fins al final de mandat. PxC encara manté tres regidors al Vendrell, dos a Salt i un a ajuntaments com Roquetes, Mataró o Sant Miquel de Fluvià.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Francesc Piris, Girona, 09/02/2019 - 09:06

Una gran decissió que demostra seny i humiltat. Segur que amb VOX les possibilitats ara seràn molt més grans que amb PxC. Jo havia votat més ´un cop a Plataforma i ara ho faré a VOX. Felicitats i gràcies per la vostra feina durant tants anys.

#3 Meritxell, Barcelona, 09/02/2019 - 06:41

hi ha una diferència molt gran que la gent no contempla, i es que Vox no s'ha pronunciat en contra del CAPITALISME com si ho fan els partits (mal anomenats) d'extrema dreta; globalització, mundialisme y neoliberalisme.

#2 Jordi br, L'h, 08/02/2019 - 23:22

A C's no se'ls menjarà però els faran una bona mossegada

#2.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 09/02/2019 - 11:46

Aquí, els únics que mosseguen són els CDRs